Μυστικά για τέλειο ξύρισμα ποδιών με μεγάλη διάρκεια

2020-05-04

Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης είναι το ξύρισμα ποδιών. Πολλές είναι οι γυναίκες που το προτιμούν γιατί γίνεται γρήγορα και δεν πονάει, σε αντίθεση με το κερί, τις αποτριχωτικές μηχανές και την χαλάουα. Εκτός βέβαια αν προκληθούν κοψίματα από τη λάθος χρήση του ξυραφιού.

Αν λοιπόν προτιμάτε το ξυραφάκι για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, στη συνέχεια θα βρείτε κάποια μικρά, αλλά σημαντικά tips για πιο αποτελεσματικό ξύρισμα ποδιών με μεγάλη διάρκεια.

Μυστικά και βήματα για τέλειο ξύρισμα ποδιών:

Στοιχεία όπως η επιλογή του κατάλληλου ξυραφιού και η σωστή συντήρησή του, η απολέπιση πριν από το ξύρισμα και τα ιδανικά προϊόντα, θα σας χαρίσουν τέλεια επιδερμίδα στα πόδια που θα κρατήσει αρκετές ημέρες.

Πάμε όμως να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Επιλέξτε το ιδανικό ξυραφάκι για τις ανάγκες σας:

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για το τέλειο ξύρισμα ποδιών είναι η επιλογή του κατάλληλου ξυραφιού με βάση την επιδερμίδα σας και τις ανάγκες της.

Καλό θα ήταν να επενδύσετε σε κάποιο ξυραφάκι με πολλές λεπίδες και όχι σε μιας χρήσης. Είναι συνήθως πιο αποτελεσματικό και προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς, ειδικά όταν διαθέτει μια ειδική ενυδατική ταινία στο επάνω μέρος του.

Συντηρήστε σωστά το ξυραφάκι:

Φροντίστε να το διατηρείτε πάντα καθαρό και μακριά από τους υδρατμούς του μπάνιου. Ο λόγος είναι πως οι υδρατμοί τείνουν να σκουριάζουν τις λεπίδες και να αναπτύσσουν βακτήρια και μύκητες που στη συνέχεια με τη χρήση θα μεταφερθούν στην επιδερμίδα προκαλώντας μέχρι και λοίμωξη.

Γι' αυτό το λόγο, καλό θα είναι να το ξεπλένετε καλά με ζεστό νερό, να το σκουπίζετε ταμποναριστά με μια πετσέτα και να το αποθηκεύετε σε ένα σημείο όπου δεν θα βραχεί. Πλένοντας το με ζεστό νερό, απομακρύνετε τις κομμένες τρίχες που παγιδεύονται ανάμεσα στις λεπίδες, φράζοντας το ξυραφάκι και κάνοντας το λιγότερο λειτουργικό.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την αντικατάσταση του ξυραφιού συχνά, για παράδειγμα κάθε 3 φορές. Η αποτελεσματικότητα του σιγά σιγά μειώνεται και συσσωρεύονται στις λεπίδες του βακτήρια που μεταφέρονται στην επιδερμίδα και την ερεθίζουν, δημιουργώντας κοκκινίλες, σπυράκια και πολλές φορές φαγούρα.

Απολέπιση ποδιών πριν το ξύρισμα:

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραμελείτε. Το scrub ποδιών όχι μόνο καθαρίζει την επιδερμίδα από τα φυσικά έλαια και τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα, αλλά βοηθάει στο καλύτερο αποτέλεσμα του ξυρίσματος. Το ξύρισμα γίνεται πιο βαθύ, αφού φτάνει πιο κοντά στη ρίζα, ενώ έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Η μη απολέπιση των ποδιών πριν από το ξύρισμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος. Αν δεν έχετε κάποιο απολεπιστικό προϊόν, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ή να κάνετε peeling με την βοήθεια ενός σφουγγαριού.

Καλύτερη στιγμή για ξύρισμα ποδιών:

Η ιδανική ώρα για να έχετε πιο βαθύ ξύρισμα ποδιών με καλύτερο αποτέλεσμα είναι το πρωί και μάλιστα όχι με το που μπείτε στο ντους, αλλά λίγα λεπτά αργότερα.

Ο λόγος είναι πως κατά τις πρωινές ώρες και ειδικά μόλις ξυπνήσετε, τα πόδια δεν έχουν πρηστεί από την κούραση και την ορθοστασία ολόκληρης της ημέρας. Επομένως, επιτυγχάνετε ένα πιο βαθύ ξύρισμα ποδιών και το ξυράφι γλιστράει ευκολότερα πάνω στην επιδερμίδα.

Από εκεί και πέρα, το ξύρισμα στα πόδια θα πρέπει να γίνεται αφού έχετε παραμείνει στο ντους για 5-10 λεπτά. Μένοντας σ' ένα περιβάλλον με ζεστό νερό και υγρασία για ένα μικρό χρονικό διάστημα, οι τρίχες μαλακώνουν και οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, διευκολύνοντας έτσι την αποτρίχωση με το ξυράφι και πετυχαίνοντας ένα πιο καλό αποτέλεσμα. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να μείνετε περισσότερο από 15-20 λεπτά στο ντους πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα στα πόδια σας, διότι το ζεστό νερό για τόση ώρα μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο, κάνοντας την αποτρίχωση αναποτελεσματική.

Προϊόν για σωστό ξύρισμα στα πόδια:

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξυρίζετε τα πόδια σας όταν είναι στεγνά, ακόμη κι αν βιάζεστε πάρα πολύ. Είναι ο No 1 παράγοντας που προκαλεί ερεθισμό, κοψίματα, κοκκινίλες και φαγούρα στα πόδια.

Επίσης, η χρήση σαπουνιού για το ξύρισμα των ποδιών δεν ενδείκνυται. Η επιδερμίδα λόγω της σύστασης του σαπουνιού γίνεται ξηρή και δεν προσφέρει την κατάλληλη λίπανση στο δέρμα για να γλιστρήσει το ξυραφάκι, προκαλώντας και πάλι ερεθισμούς, φαγούρα κλπ.

Προκειμένου λοιπόν να δημιουργήσετε την κατάλληλη λίπανση στο δέρμα που θα κάνει το ξυράφι να γλιστράει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αφρό, τζελ ή κρέμα ξυρίσματος, είτε το κλασσικό conditioner των μαλλιών σας. Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν την ικανότητα να ενυδατώνουν την επιδερμίδα, προετοιμάζοντας την για ένα βαθύ ξύρισμα ποδιών.

Το ίδιο αποτελεσματικά με τον αφρό και το μαλακτικό μαλλιών είναι και το baby oil ή το οργανικό λάδι. Εφαρμόστε λοιπόν baby oil πριν το ξύρισμα και ξεκινήστε τη διαδικασία όπως θα κάνατε με τα παραπάνω προϊόντα.

Σωστή κίνηση και φορά ξυρίσματος για τέλειο αποτέλεσμα:

Καταρχήν οι κινήσεις που θα κάνετε με το ξυράφι κατά την αποτρίχωση πρέπει να είναι απαλές, αργές, μικρές και επαναλαμβανόμενες. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να ξυρίζετε μικρές περιοχές χωρίς να βιάζεστε και να ασκείτε μεγάλη πίεση. Όσο κι αν ακούγεται λογικό πως με την πίεση το ξυράφι κόβει πιο βαθιά την τρίχα, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Η βιασύνη και η πίεση μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, γδαρσίματα και κοψίματα, προκαλώντας παράλληλα και αίσθηση καψίματος ή φαγούρας. Αυτό συμβαίνει διότι πιέζοντας την επιδερμίδα με το ξυραφάκι, γίνεται πιο ανομοιογενής και οι τρίχες κόβονται ανομοιόμορφα.

Το κόντρα ξύρισμα ποδιών είναι πιο αποτελεσματικό και έχει μεγαλύτερη διάρκεια, αφού κόβει τις τρίχες πιο κοντά στη ρίζα. Θέλει όμως προσοχή έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ερεθισμοί, κοκκινίλες και σπυράκια. Αν μάλιστα η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, είναι προτιμότερο να ξυρίσετε αρχικά τα πόδια σας με την φορά των τριχών, έτσι ώστε να κόψετε το μεγαλύτερο μέρος τους και στη συνέχεια να προχωρήσετε στο κόντρα ξύρισμα για να τις κόψετε μέχρι την ρίζα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμών κλπ. Όντας οι τρίχες μικρότερες, το κόψιμο τους με κόντρα ξύρισμα είναι ασφαλέστερο.

Προσοχή όμως, όταν λέμε κόντρα ξύρισμα, δεν σημαίνει απαραίτητα από κάτω προς τα πάνω. Δεν φυτρώνουν όλες οι τρίχες με την ίδια κατεύθυνση. Γι' αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να στρέφετε το ξυράφι ανάλογα με την φορά και την διεύθυνση των τριχών.

Επίσης, για το αποτελεσματικότερο ξύρισμα του γονάτου θα πρέπει να το λυγίσετε. Έτσι, τεντώνει το δέρμα και το ξυράφι κινείται ευκολότερα.

Ενυδάτωση μετά το ξύρισμα ποδιών:

Μετά την αποτρίχωση ποδιών με ξυράφι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Αυτό θα την κάνει να δείχνει λαμπερή και απαλή.

Εφαρμόστε λοιπόν μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν στα ελαφρώς υγρά πόδια σας μετά το ξύρισμα και κάντε τα να φαίνονται εκθαμβωτικά. Όχι μόνο θα αποκτήσετε απαλό δέρμα, αλλά θα κάνετε τις τρίχες πιο μαλακές. Καλό θα είναι βέβαια πρώτα να τρίψετε λίγο την κρέμα ανάμεσα στα χέρια σας για να ζεσταθεί. Οι κρύες κρέμες ενδέχεται να προκαλέσουν σπυράκια μετά το ξύρισμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο baby oil σε υγρό δέρμα. Αυτό το προϊόν προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, η οποία μπορεί να είναι ακόμη και 5 φορές μεγαλύτερη από την κοινή κρέμα ενυδάτωσης σώματος.

Η αλόη είναι επίσης ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό που μπορείτε να εφαρμόσετε μετά το ξύρισμα. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τέλος, εξίσου αποτελεσματικά για την ενυδάτωση του σώματος μετά το ξύρισμα είναι και τα φυσικά έλαια, τα οποία όχι μόνο επαναφέρουν την υγρασία στο δέρμα, αλλά αντιμετωπίζουν τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες κλπ.

Χρησιμοποιήστε σόγια για να αυξήσετε τη διάρκεια της αποτρίχωσης:

Η χρήση σόγιας στα πόδια μετά το ξύρισμα είναι πολύ ευεργετική. Έχει την ικανότητα να μειώνει τον ρυθμό ανάπτυξης των τριχών, να συρρικνώνει την διάμετρο τους κι έτσι να κάνει την αποτρίχωση με ξυράφι να διαρκεί περισσότερο.

Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε μια ενυδατική λοσιόν με σόγια και να την εφαρμόσετε μετά το ξύρισμα των ποδιών σας.

πηγη: https://www.beautetinkyriaki.gr/

Ανακαλύψτε ακόμα...

Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους.

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί,...

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω,...

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα...

Η ζωή ήταν πολύ εύκολη πριν από πενήντα χρόνια. Κυκλοφορούσαν δύο με τρία σαμπουάν στην αγορά, τα οποία κάλυπταν όλους τους τύπους των μαλλιών. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυκλοφορούν σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Παρ όλα αυτά πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αγοράσουν το σωστό προϊόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε...

Ένα πλεονέκτημα του να φτιάξετε σπιτική κρέμα νύχτας είναι ότι είστε ελεύθερες να συμπεριλάβετε τα συστατικά της επιλογής σας. Έτσι, οι γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες (υπερβολικά ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να φτιάξουν τις κατάλληλες κρέμες για τις δικές τους ανάγκες. Οι κρέμες νύχτας θεωρούνται ότι είναι περισσότερο ενυδατικές...

Εφαρμόζεται στο δέρμα το πρωί και το βράδυ, αποφεύγοντας το περίγραμμα των ματιών. Για επιπλέον άνεση και αποτελεσματικότητα, απλώστε σε αφθονία το βράδυ, έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μάσκα νύχτας.

Οι ερευνητές της Cosmétique Végétale® έχουν συνδυάσει τη λεβάντα, γνωστή για τις καταπραϋντικές και προστατευτικές της ικανότητες, με το Shea Butter, επιλεγμένο για τις εξαιρετικές θρεπτικές του ιδιότητες. ® Εμπορικό σήμα καταχωρισμένο από τη Yves Rocher στη Γαλλία.

Απλώστε 1-2 φορές την εβδομάδα σε στεγνά χέρια. Κάντε μασάζ και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μην εφαρμόζετε σε ερεθισμένο δέρμα ή δέρμα.

Σύμβολο σοφίας και γαλήνης, το Lotus Flower θεωρείται ιερό στην Ινδία από την αρχαιότητα. Ο Yves Rocher επέλεξε να το συνδυάσει με το αιθέριο έλαιο της Salvia, παραδοσιακά γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Οι νότες μόσχου συνδυάζονται ιδανικά με τη λεπτή φρεσκάδα του λουλουδιού Lotus για μια στιγμή γαλήνης και χαλάρωσης.

Απλώστε στο δέρμα δύο φορές την εβδομάδα. Αφήστε για 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε την περίσσεια με δίσκο καθαρισμού.

Αυτό το λάδι καθαρισμού αφαιρεί ίχνη μακιγιάζ, ακόμη και αδιάβροχο, χωρίς να αφήνει λιπαρό φινίρισμα.Η βελούδινη υφή του καταπραΰνει και θρέφει το δέρμα.ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΤΦόρμουλα ελεγμένη υπό δερματολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο.Προϊόν προσαρμοσμένο σε ευαίσθητα δέρματα και μάτια.Χωρίς σιλικόνη, αλκοόλ, άρωμα και ορυκτέλαιο.Φόρμουλα...

Το μικκυλιακό νερό για ευαίσθητο δέρμα καθαρίζει αποτελεσματικά και αφαιρεί τις ατέλειες του μακιγιάζ και του δέρματος. Μετά τη χρήση του, το δέρμα ανακτά την άνεσή του. Κατάλληλο για τον καθαρισμό του δέρματος, των ματιών και των χειλιών.

Αυτός ο ορός, εμπλουτισμένος με τις επανορθωτικές ιδιότητες του ελαίου Jojoba, δρα ως τσιμέντο που ενισχύει τις ίνες των μαλλιών για να μειώσει τη θραύση του. Λόγω της θερμικής προστασίας έως και 230 ° C, το ελιξίριο επισκευής είναι απαραίτητο για την αποφυγή ζημιών στα μαλλιά που προκαλούνται από θερμαντήρες. Και επειδή τα όμορφα μαλλιά είναι το...


Εγγραφή στο Newsletter

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu