“Όχι εγώ, ένας φίλος μου!” Αναλαμβάνουν τα ζώδια τις ευθύνες τους;

2020-09-20

Τα ζώδια και η ανάληψη των ευθυνών τους


ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι το ζώδιο που ποσώς ενδιαφέρεται για την άποψη των άλλων ως προς τη ζωή του και ακόμα λιγότερο, αν η άποψη αυτή δεν συμφωνεί με τη δική του. Δεν κατάλαβε, δηλαδή, σε έβαλε μάνατζερ στις υποθέσεις του; Πας καλά; Έτσι, ό,τι είναι κι ό,τι κάνει, όχι απλώς θα το δείξει, αλλά και θα το επιδείξει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Έως και προκλητικό, άμα θέλει να σου μπει στο ρουθούνι. Ο μόνος λόγος να κρύψει κάτι, είναι αν το εν λόγω κάτι κινδυνεύει να... τον στείλει φυλακή, που κι αυτό παίζεται. Οι δυο λέξεις «όχι εγώ» συνδυασμένες, σπανίως θα βγουν από το στόμα του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ε, όχι και να χάσουμε το πρεστίζ μας. Ο Ταύρος δεν θέλει να βρεθεί εκτεθειμένος για μια πράξη ή κατάσταση που δεν ταιριάζει με την επιθυμητή εικόνα του. Για να λάβεις την απαραίτητη «εσωτερική πληροφόρηση» επί του προκειμένου, θα πρέπει να είσαι πολύ δικός του άνθρωπος. Κι αν διαρρεύσει μια ενοχλητική λεπτομέρεια, θα φροντίσει να την κουκουλώσει αμέσως, όπως ρίχνεις ένα μαξιλάρι, για να κρύψεις από τους επισκέπτες την τεράστια λαδιά πάνω στον λευκό καναπέ σου. Αν τον στριμώξεις, είναι ικανός να προσποιηθεί τον δίκαια αγανακτισμένο, όπερ και αποτελεί το κριτήριο για να καταλάβεις ότι κάπου εκεί, πράγματι έχει κάνει τη δική του λαδιά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αν θέλει ο Δίδυμος να σου θολώσει τα νερά, ώστε να μην καταλάβεις τη στραβή που διέπραξε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρει. Αν πάλι δεν θέλει κι έχει αποφασίσει να το βγάλει στη φόρα, θα κάνει την αποκάλυψη με ένα ηχηρό «ταρατατζούμ». Ποτέ δεν ξέρεις πότε και για ποιους δικούς του λόγους θα επιλέξει τη μία ή την άλλη τακτική. Το θέμα είναι ότι του αρέσει να προκαλεί και να εντυπωσιάζει. Εφόσον έκρινε ότι θα είναι διασκεδαστικό να ρίξει μια... βόμβα, π.χ. για να σοκάρει τη θεούσα κυριούλα, που είχε την ατυχία να βρεθεί μαζί του στο ίδιο τραπέζι, θα το κάνει και θα το χαρεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος ξέρει να φυλάει καλά τα βρόμικα μυστικά, ιδίως αν είναι δικά του. Τα αρχειοθετεί στα κρυφά ντουλαπάκια της ζωής του και φροντίζει, με τη βοήθεια και του καλού μνημονικού που διαθέτει, να μη βγει ποτέ ανακόλουθος και πιαστεί στα πράσα. Είναι το άτομο που συνήθως δεν ομολογεί ούτε αυτά που πρέπει, φαντάσου τώρα τι γίνεται με όσα δεν πρέπει. Τάφος! Κι αν πρόκειται να αναλάβει μια ευθύνη για κάτι που έκανε, θα υπερασπιστεί την υποτιθέμενη αθωότητά του παριστάνοντας τον αδικημένο, τον παρεξηγημένο και τον δίκαια πικραμένο. Στο τέλος μόνο συγνώμη που δεν θα σε κάνει να του ζητήσεις που τον πλήγωσες. Άκαρδε, ε άκαρδε.

ΛΕΩΝ

Ε, καλά τώρα, είναι δυνατόν ο Λέων να ντραπεί για κάτι; Ο Λέων είναι περήφανος ακόμα και για όσα... δεν είναι περήφανος. Είναι εντυπωσιακό το ότι επιπροσθέτως και ο τρόπος που παραδέχεται τα σφάλματά του έχει κάτι που σου φέρνει δέος και ρίγη συγκίνησης. Τόσο, που να σου' ρχεται να του πεις, «μεγάλε, σε παραδέχομαι». Αλλά μη βιαστείς να μιλήσεις. Γιατί, ενώ σου ομολογεί, υποτίθεται, κάτι που δεν θα έπρεπε να τον τιμά, από πίσω θα διακρίνεις ότι κατά βάθος θαυμάζει τον εαυτό του που έχει τα κότσια να το βγάλει στη φόρα. Πολυσύνθετες καταστάσεις, αλλά πού να καταλάβετε εσείς οι ταπεινοί την πληθωρικότητα μιας λιονταρίσιας ψυχής.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όχι, πείτε κι εσείς, έχετε ξαναδεί τόσο καθωσπρέπει άτομο σαν τον Παρθένο; Τύπος και υπογραμμός σε όλα του. Απλώς, μερικές φορές σαν άνθρωπος έχει κι αυτός τις ατυχίες και τις αδυναμίες του. Και όταν κάνει το στραβοπάτημα και... πέσει στη λακκούβα, θα σηκωθεί διακριτικά, θα κοιτάξει ολόγυρα αν τον είδε κανείς και θα την κοπανήσει σφυρίζοντας αδιάφορα τάχα. Ενώ από μέσα του θα τρώγεται μπας και μαθευτεί το γεγονός, οργανώνοντας ταυτόχρονα την άμυνά του σε περίπτωση που θα χρειαστεί να το καλύψει. Γιατί αν αιφνιδιαστεί, ουαί κι αλίμονο, τρέμει πως θα καταλήξει να ομολογήσει την ντροπιαστική αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο.

ΖΥΓΟΣ

Αν σε κανέναν δεν αρέσει να βγαίνει εκτεθειμένος, για τον Ζυγό κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει αιτία αυτοεξορίας ή... αυτοκτονίας. Και προκειμένου να αποφύγει κάτι τέτοιο (κρίμα δεν είναι, το παιδί;), θα επιστρατεύσει όλο του το ταλέντο στη διπλωματική έκφραση, τουτέστιν στο να μιλά και να μη μιλά μαζί, να ομολογεί και καπάκι να το παίρνει πίσω, να μη λέει ακριβώς αλήθεια αλλά ούτε και ψέματα, να μπερδεύει τον άλλο μέσα στα γλυκά του λόγια και εντέλει, να βγαίνει από την πλαϊνή πόρτα και μην τον είδατε. Μα φυσικά και θα αναλάμβανε την ευθύνη των πράξεών του, αν την είχε! Αλλά την έχει; Ιδού η απορία...

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός αποφεύγει να κοινοποιεί ακόμα και τα ανώδυνα πράγματα που τον αφορούν, απλώς για το γούστο του μυστηρίου. Αν τώρα μιλάμε για πράγματα που του χαλάνε την εικόνα, εκείνα πια θάβονται μέσα σε βουνά τσιμέντου καλύτερα κι από χαλασμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Σε περίπτωση που θα υπάρξει... διαρροή ραδιενεργού υλικού, ο Σκορπιός θα τη σταματήσει ακαριαία, με το χαρακτηριστικό του τσαμπουκαλίδικο στιλάκι («Ε, και; Τι έγινε, τραβάς κάνα ζόρι;») που κόβει τον βήχα σε όποιον καλοθελητή θα ήθελε να διαδώσει ή κουτσομπολέψει το γεγονός. Το οποίο γεγονός, ο ίδιος ούτε θα το επιβεβαιώσει, ούτε θα το διαψεύσει. Στην προστασία των ευαίσθητων προσωπικών του δεδομένων, ο Σκορπιός είναι μανούλα, ως γνωστόν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για τον Τοξότη, ό,τι έχει διαπράξει πάνω σε τούτη τη γη είναι τιμή του και καμάρι του. Άλλωστε εδώ μιλάμε για ένα από τα πιο απενοχοποιημένα ζώδια. Πολλά πράγματα για τα οποία οι άλλοι θα ένιωθαν ντροπή και αμηχανία, εκείνος τα θεωρεί φυσικότατα. Οπότε γιατί να τα αρνηθεί; Και σε όποιον δεν αρέσει, τη βόλτα του, δεν ρωτήσαμε τη γνώμη σας, μαντάμ, μπορείτε να την κρατήσετε για τον εαυτό σας. Στις ελάχιστες περιπτώσεις πάντως που ο Τοξότης αισθάνεται ότι έχει κάνει κάτι ντροπιαστικό, θα αναλάβει με γενναιότητα την ευθύνη, στον βαθμό που του αναλογεί. Ο οποίος βαθμός, εντάξει μωρέ τώρα, δεν είναι δα και τόσο μεγάλος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τόσο κόπο κάνει το παιδί να χτίσει την εικόνα του, ε, δεν θα την αμαυρώσει με τα ίδια του τα χέρια. Στον βαθμό που εξαρτάται από εκείνον, τα δικά του άπλυτα δεν θα βγουν στη φορά. Κι αν κάποιος άλλος βρεθεί να τον εκθέσει, καλά θα κάνει από δω και πέρα, όταν συναντά τον Αιγόκερω να αλλάζει πεζοδρόμιο. Αξιοπρέπεια, παιδιά, για ένα καθαρό κούτελο ζούμε. Καθαρό με την έννοια που δίνει εκείνος, εννοείται. Η πρόσοψη της ζωής πρέπει να είναι πάντα φρεσκοβαμμένη και περιποιημένη, με τις γλάστρες της και το χαλάκι της. Τώρα, τι κι αν πίσω από την πόρτα τα σκουπίδια κάνουν βουνό και οι κατσαρίδες πάρτι;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι απολύτως πρόθυμος να αποδεχτεί μια ευθύνη του για κάτι που έκανε και δεν τον τιμά, ok, σταυρώστε τον, πρώτα όμως ακούστε τον. Γιατί δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα μεμονωμένα, αλλά να τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ιστορικο-πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι. Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο οφείλει να κρίνεται και η κάθε ατομική πράξη. Καλό, ε; Κι επειδή ο Υδροχόος μπορεί να σου διευρύνει τον κύκλο της ευθύνης μέχρι τα πέρατα του Γαλαξία (με επιχειρηματολογία, εννοείται), καταλήγεις να προτιμάς να είχατε πάει σινεμά, παρά να ανοίγατε μια τέτοια συζήτηση. Α, και που 'σαι, πάντως αυτός την ευθύνη του τη δέχτηκε, να μην ξεχνιόμαστε.

ΙΧΘΕΙΣ

Άδικα τον κατηγορείτε, κακούργοι, αναίσθητοι και άπονοι άνθρωποι. Ένας Ιχθύς δεν φταίει ποτέ. Φταίει ο δίπλα, εκτός αν είναι κι εκείνος Ιχθύς, οπότε πάμε στον παραδίπλα. Φταίει επίσης η κακιά στιγμή, τα γονίδιά του και, ανυπερθέτως, το κάρμα του. Με άλλα λόγια (να αγαπιόμαστε), το εν λόγω ζώδιο ξεγλιστράει σαν χέλι από οποιαδήποτε ευθύνη των πεπραγμένων του και επιπλέον δημιουργεί ένα βουνό ενοχές σε όποιον πάει να το κατηγορήσει. Μα πώς μπορέσατε να πιστέψετε ένα τέτοιο πράγμα; Εδώ δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος, και δεν κάνουμε πλάκα, καθώς η αντίληψή του για την πραγματικότητα συχνά αφορά ένα άλλο σύμπαν από των υπόλοιπων ανθρώπων.

Πηγή: https://www.myastro.gr/


Ανακαλυψτε ακόμα...

Το πάθος είναι μία υπόθεση εντελώς προσωπική, είναι ένα δυνατό συναίσθημα, που δύσκολα μπορείς να το ελέγξεις. Δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια, όμως όταν είναι "υπαρκτό" στην καρδιά σου, γίνεται ο οδηγός σου, που σε παρασύρει σε μονοπάτια ανεξερεύνητα, τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν εμπόδια, όμως όλη αυτή η διαδρομή, είναι ιδιαίτερα...

Πόσο ανοιχτός είσαι σε νέες εμπειρίες; Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι... για πρώτη φορά; Σκέψου σοβαρά αυτή την ερώτηση, γιατί η απάντησή σου καθορίζει πολλά για τον χαρακτήρα σου.

Αν είσαι και εσύ από εκείνες που ξεκινούν δίαιτα αλλά πάντα κάτι πάει λάθος, έχουμε την λύση στο πρόβλημά σου. 3 ειδικοί δίνουν συμβουλές για να πετύχει! Είναι γεγονός άλλωστε πως μετά την καραντίνα έρχεται το... καλοκαίρι και καμία μας δεν θέλει να βγει (επιτέλους) στις παραλίες με περιττά κιλά.

Είσαι χρόνια σε σχέση και σκέφτεσαι να πας ένα βήμα παραπέρα; Ήρθε η ώρα να βάλεις στεφάνι και να κάνεις οικογένεια; Πολλά έχουν γραφτεί για το πόσο δοκιμάζεται ο γάμος στις μέρες μας, αφού τα διαζύγια δίνουν και παίρνουν.

Κι όμως μπορείτε να οργανώσετε το τέλειο ραντεβού σπίτι σας. Ανάψτε κεριά, χαλαρώστε και απολαύστε ένα απόγεμα ή βράδυ μόνο με το ταίρι σας! Άλλωστε το #μένουμε σπίτι έχει και τα καλά του, δε νομίζετε; Οι ιδέες μας είναι υλοποιήσιμες και αν μας ακούσετε προσεκτικά, θα μας θυμηθείτε όταν αφήσετε τις σκοτούρες για λίγο πίσω.

«Πλύνε, ξέβγαλε, επανάλαβε». Αυτές είναι οι απλές και σαφείς οδηγίες για ένα σωστό λούσιμο. Ή μήπως όχι; Θα έχεις ήδη ακούσει μέχρι τώρα πως η επανάληψη στο λούσιμο δεν είναι απαραίτητη, αλλά μια οδηγία-τέχνασμα για να καταναλώνουμε πιο γρήγορα το προϊόν. Υπάρχουν όμως μερικά ακόμα μυστικά που πρέπει να μάθεις...

Αν κι εσύ ξέμεινες από κρέμα σώματος, έχουμε την λύση με ένα φοβερό DIY! Έχει μάλιστα, υλικά από το σπίτι σου και σίγουρα θα σε σώσει. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και η κρέμα φοβερά ενυδατική. Δοκίμασέ την και είναι πολύ πιθανό να μην πάρεις ξανά έτοιμες!

Και ποια από εμάς δεν θα ήθελε να ξυπνήσει μια μέρα και να είναι όμορφη ακόμα και χωρίς μακιγιάζ; Υπάρχουν τρόποι αλλά και 5 tips ώστε να αναδείξεις την φυσική σου ομορφιά μέσα σε 12 ώρες -περίπου δηλαδή όσο κρατάει και ένας... βραδινός ύπνος. Μην εκπλαγείς, αν σου πούμε πως όλα ξεκινούν από τις κινήσεις που κάνεις πριν.

Εσύ θέλεις να πάτε σινεμά να δεις το καινούργιο φιλμ του Γούντι Άλεν, ο άλλος προτιμά να πάτε στου Κώστα για να δείτε όλοι μαζί το ματς. Εσύ ονειρεύεσαι να μείνεις στην εξοχή, ο άλλος μόλις βρεθεί μακριά από καυσαέριο παθαίνει στερητικό. Εσένα σου αρέσουν τα παϊδάκια στα κάρβουνα με το ξυγκάκι τους, ο άλλος θέλει σούσια και γλυκόξινες αηδίες....

Ο Κριός ζει τα πράγματα όπως του έρχονται. Αν κάτι του αρέσει, ορμά και το απολαμβάνει. Το να αναλογιστεί τις συνέπειες, είναι κάτι που θα το κάνει κατόπιν εορτής και εφόσον περάσει κάποια φάση αυτοκριτικής, κάτι που δεν του συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Έτσι, παρά την ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει στο νου και τη δράση του, αργεί να συνειδητοποιήσει...Newsletter