Οι διαφωνίες στη σχέση και τα ζώδια. Ποιος περνάει το δικό του;

2020-09-20

Εσύ θέλεις να πάτε σινεμά να δεις το καινούργιο φιλμ του Γούντι Άλεν, ο άλλος προτιμά να πάτε στου Κώστα για να δείτε όλοι μαζί το ματς. Εσύ ονειρεύεσαι να μείνεις στην εξοχή, ο άλλος μόλις βρεθεί μακριά από καυσαέριο παθαίνει στερητικό. Εσένα σου αρέσουν τα παϊδάκια στα κάρβουνα με το ξυγκάκι τους, ο άλλος θέλει σούσια και γλυκόξινες αηδίες. Κι όσο για το πώς θα διακοσμηθεί το σπίτι, ο ένας το βλέπει σε κάτι σαν σελίδα περιοδικού ντεκό, ο άλλος σαν το σπίτι των Χόμπιτ. Γάμος; Αν, ΑΝ, τονίζει ο ένας, τον κάνουμε, θα είναι πολιτικός σίγουρα. Και τι, να μην πάμε στην εκκλησία δηλαδή, λες και ντρεπόμαστε; διερωτάται ο άλλος.

Sponsored Links

Τα ζώδια και οι υποχωρήσεις στη σχέση

Οι διαφωνίες σε μικρά και μεγάλα θέματα είναι το καθημερινό στοίχημα σε μια σχέση. Το ζήτημα όμως είναι πώς λύνονται, ποιος επιβάλει το δικό του, ποιος καπελώνει τον άλλον, και πόσο αυτός που υποχωρεί δέχεται να καταπιέσει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες για χάρη της υποτιθέμενης αρμονικής συμβίωσης. Και πώς θα του βγει το απωθημένο, αργά ή γρήγορα.

Εξετάζοντας το θέμα από αστρολογική πλευρά, προφανώς άλλα ζώδια είναι πιο πεισματάρικα και άλλα πιο υποχωρητικά. Αλλά και στην υποχώρηση, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, παιδιά. Ας δούμε λοιπόν όλα τα ζώδια με τη σειρά.

ΚΡΙΟΣ

Κανείς δεν κάνει του κεφαλιού του με περισσότερη συνέπεια από τον Κριό. Η έκφραση που θα ακούσεις συχνότερα από τα χείλη του είναι «εμένα αυτή είναι η γνώμη μου και αν θέλεις ακολουθείς». Αν πάλι δεν θέλεις, κακό δικό σου και σκασίλα δικιά του, υπονοείται. Βέβαια, επειδή είναι γαλαντόμος, τα χατίρια των άλλων θα τα κάνει κατά καιρούς. Αλλά θα έχει δηλώσει ότι δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και θα υπάρξει έξτρα χρέωση. Τι είδους χρέωση; Για παράδειγμα, εγώ δέχτηκα να πάμε να φάμε στη μάνα σου προχτές. Εσύ δεν θα στραβομουτσουνιάσεις που θα φύγω τριήμερο με τα παιδιά, ωραία; Τέλεια. Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος έχει τη φήμη του πεισματάρη, αλλά μπορεί να υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό για να μην κακοκαρδίσει κάποιον που αγαπάει. Φτάνει να μην είναι εις βάρος της προσωπικής καλοπέρασης και του γούστου του. Θέλεις να πάτε βόλτα στο Θησείο και όχι στη ροκ συναυλία που θα προτιμούσε; Κανένα πρόβλημα. Θα συμβιβαστεί. Αλλά αυτές οι τρομακτικές κουρτίνες με τη φούξια ρίγα δεν θα κρεμαστούν στο σαλόνι ούτε πάνω από το πτώμα του. Μπορείς να τις πάρεις και να πάτε όπου αλλού θέλετε. Αν πάλι του επιβάλλουν κάτι, θα κάνει υπομονή, ώσπου ξαφνικά θα εκραγεί σαν χύτρα ταχύτητας με χαλασμένη βαλβίδα. Δεν θα θες να είσαι εκεί, σίγουρα πράγματα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος θα γίνει χαλί για να πατήσεις, γέφυρα για να διαβείς και αεροπλάνο για να πετάξεις. Στα λόγια, πάντα. Στην πράξη, πάντα θα υπάρχει μια αιτία που, όπως θα σου εξηγήσει πολύ πειστικά, η ικανοποίηση της δικής του ανάγκης προηγείται. Αλλά κάνε κι εσύ μια παραχώρηση, και την επόμενη φορά θα γίνει το δικό σου χατίρι. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και μπορείς κάλλιστα να περιμένεις αυτή την επόμενη φορά, που για κάποιο λόγο θα παραμένει διαρκώς επόμενη. Σαν να κυνηγάς το ουράνιο τόξο, ένα πράγμα. Αλλά ο Δίδυμος είναι ικανός να σου βγει κι από πάνω, πως κατά βάθος σε καλό σου βγήκε, βρε κουτό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Και πώς δηλαδή δεν θα το κάνετε έτσι που θέλει εκείνος, αλλά όπως θες εσύ; Πώς μπορείς να αγνοείς τις δικές του ανάγκες; Ο Καρκίνος έχει μια τρομερή ευκολία να βρίσκει λόγους που αποδεικνύουν πόσο τελικά είσαι εαυτούλης. Η επιμονή σου να γίνει το δικό σου είναι η περίτρανη απόδειξη. Αλλά θα καταπιεί τον πόνο του για άλλη μια φορά, γιατί όπως οι μεγάλες αυτοκρατορίες βασίστηκαν στα καταναγκαστικά έργα των σκλάβων, έτσι και οι μακροχρόνιες σχέσεις βασίζονται στο ότι κάποιος (αυτός δηλαδή) είναι το θύμα που όλο υποχωρεί. Αν δεν το κατάλαβες ακόμα, η γκρίνια του Καρκίνου σπάει ακόμα και πέτρες. Πόσο μάλλον τα δικά σου νεύρα.

ΛΕΩΝ

Έχεις δει πολλά λιοντάρια να τα σέρνουνε από τη μύτη; Αυτό απαντά και στο ερώτημα κατά πόσον ο Λέων αφήνεται να τον καπελώσουν. Βασικά η ζωή του οφείλει να είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε να στοχεύει αποκλειστικά στη δική του ικανοποίηση. Όποιος θέλει να αποτελεί μέρος της, οφείλει να ακολουθεί αυτό τον απλό κανόνα. Το σκάνδαλο με τον Λέοντα δεν είναι ότι καταφέρνει τους πάντες να υποκύπτουν στις επιθυμίες, τις ορέξεις και τα καπρίτσια του. Είναι ότι το κάνει να φαίνεται σαν να γίνεται για τη δική τους απόλαυση. Εκείνος απλώς περνούσε τυχαία... Αμ' κάνεις ό,τι και όπως το θέλει εκείνος, αμ' του χρωστάς και χάρη, δηλαδή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος έχει ένα σύνδρομο αυτοθυσίας (μερικοί το λένε και μαζοχισμό, αλλά μην του το πεις) και προκειμένου να συνεισφέρει στο κοινό καλό της σχέσης, μπορεί να κάνει στον άλλο πολλά χατίρια. Άλλωστε, το να συμπεριφέρεται διαλλακτικά του δίνει την αίσθηση ότι είναι ανώτερος και ώριμος άνθρωπος, όπως ακριβώς ο ενήλικας υποχωρεί για χάρη ενός παιδιού. Πρόσεξε όμως να μην παίρνεις θάρρος και να μην καταχράσαι την καλοσύνη του. Γιατί καμιά φορά ξεμένει από ανωτερότητα και τότε τον πιάνει η κλασική του γκρίνια, που με μαθηματική ακρίβεια θα σε κάνει να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που επέμεινες και κατάφερες να περάσει το δικό σου.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι η χαρά των ατόμων που θέλουν να τους λένε πάντα ναι, δηλαδή σχεδόν όλων. Θες να σε πάει να χαζέψεις ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο κι ας γύρισε μόλις από τη δουλειά πτώμα; Προτιμάς να δεις τούρκικο σίριαλ, ενώ εκείνος θα ήθελε να παρακολουθήσει εκείνο το ωραίο ντοκιμαντέρ; Κανένα πρόβλημα, κάτσε εσύ στην τηλεόραση την σαραντάρα κι εκείνος θα το δει στο τάμπλετ. Με ακουστικά, να μη σε ενοχλεί. Λοιπόν, απόλαυσέ το για όσο κρατήσει, γιατί ένα σου λέμε: οι περισσότεροι που πάνε για τσιγάρα και δεν ξαναγυρίζουν είναι Ζυγοί. Οι οποίοι στο μεταξύ έχουν οργανώσει την αποχώρηση και έχουν κανονίσει πού θα βρουν καινούργιο κατάλυμα (και κρεβάτι).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι πολλά, αλλά υποχωρητικό δεν τον λες. Η άποψή του στο θέμα του ποιος αποφασίζει για τα κοινά πράγματα είναι ότι, πολύ δημοκρατικά, αν ο άλλος έχει να του προτείνει κάτι που να τον ιντριγκάρει, θα πάει πάσο. Διαφορετικά δεν θα κάτσει να καταπιεστεί για να κάνει τη χάρη κανενός. Εκτός αν σου την κάνει, αλλά θα το εξαγοράσει με τόκο. Μία σου και εκατόν μία του, για να είμαστε δίκαιοι. Από την άλλη όμως, μη νομίζεις πως με ένα «ναι, αγάπη μου, εσύ ό,τι πεις» ξεμπέρδεψες. Τίποτα δεν του τη σπάει όσο οι παθητικοί άνθρωποι. Το θέμα είναι να το παλεύεις και λίγο. Απλώς, μετά να χάνεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης δεν κάνει συμβιβασμούς για τις ανάγκες ούτε τις δικές του ούτε κανενός άλλου. Πολύ απλά, ως προς τον εαυτό του, απλώνει το χέρι και παίρνει αυτό που θέλει. Και συνήθως χωρίς καν να μπει στον κόπο να αναλογιστεί αν επιτρέπεται. Κανονίζει πράγματα χωρίς να σε ρωτήσει, θεωρώντας εκ προοιμίου ότι δεν θα είχες αντίρρηση. Αλλά κι αν έχεις, θα σε κοιτάξει με βλέμμα ανεξιχνίαστο και μετά θα κάνει αυτό που θέλει. Τώρα, αν εσύ μαζί του καταπιέζεσαι και καπελώνεσαι, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Συγνώμη δηλαδή, αφού δεν σου άρεσε, γιατί δεν το είπες; Να το μαντέψει περίμενες; Μα, τι αψυχολόγητοι που είναι μερικοί άνθρωποι...

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για τον Αιγόκερω είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αν και μπορεί σε εσένα να έχουν μείνει κάποια αδιευκρίνιστα σημεία, που καλά θα κάνεις να τα ξεκαθαρίσεις το συντομότερο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: αν δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες κάποιου, αυτές είναι οι δικές του. Φυσικά είναι αρκετά λογικός και δίκαιος ώστε να παραχωρήσει και στους άλλους κάποιο μερίδιο. Κοίτα όμως μην το εκμεταλλευτείς, γιατί είπαμε να είμαστε καλοί, αλλά όχι και να μας πατήσουν από πάνω. Από την άλλη, βέβαια, όλο το... ζοριλίκι του Αιγόκερου πάει περίπατο σε μια σχέση που πραγματικά τον ενδιαφέρει. Είναι να βρεθεί το κουμπί του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Συγγνώμη τώρα, παιδιά, αλλά αν δεν εφαρμόσουμε τη δημοκρατία μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, πού θα την εφαρμόσουμε; Οι αποφάσεις λοιπόν μέσα σε μια σχέση, που έχει την τύχη το ένα μέλος της να είναι Υδροχόος, θα λαμβάνονται πάντα ομόφωνα. Δηλαδή, αν δεν το θέλουμε και οι δύο, απλώς δεν θα το κάνουμε, σύμφωνοι; ΟΚ, τέτοια σου είπε ο Υδροχόος και σε έριξε. Αλλά όπως μας διδάσκει η σκληρή πραγματικότητα, όλα τα επαναστατικά είναι τέλεια στη θεωρία και στην πράξη χαλάνε. Ε, μερικές υποχωρήσεις πού και πού είναι πάντα απαραίτητες για το καλό της σχέσης. Κάν' τις εσύ μωρέ τώρα, και την άλλη φορά θα πληρώσει αυτός.

ΙΧΘΕΙΣ

Για τον έρωτά του ο Ιχθύς ακόμα και πόδια ανθρώπινα σαν τη Μικρή Γοργόνα θα δεχτεί να βγάλει, όχι να κάνει μερικές υποχωρήσεις. Τι λες τώρα... Θα βαρεθείς να ακούς «ό,τι πεις εσύ, αγάπη μου». Αλλά και θα βαρεθείς μετά απλώς να κάνει το δικό του, και στη συνέχεια να σε κοιτάει αθώα ρωτώντας «Μα, έτσι δεν είχαμε πει;». Τόσο που να αρχίσεις να αμφιβάλλεις για τη δική σου ικανότητα να αντιληφθείς τι ακριβώς συμφωνήθηκε μεταξύ σας. Έχεις δει πώς μερικά πιτσιρίκια, με την αθωότητα τάχα μου, καταφέρνουν με τον πιο αφοπλιστικό τρόπο να γίνεται πάντα το δικό τους; Ε, αυτή την ικανότητα ο Ιχθύς την διατηρεί ισοβίως.


Πηγή: https://www.myastro.gr/


Ανακαλύψτε ακόμα...

Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους.

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί,...

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω,...

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα...

Η ζωή ήταν πολύ εύκολη πριν από πενήντα χρόνια. Κυκλοφορούσαν δύο με τρία σαμπουάν στην αγορά, τα οποία κάλυπταν όλους τους τύπους των μαλλιών. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυκλοφορούν σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Παρ όλα αυτά πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αγοράσουν το σωστό προϊόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε...

Ένα πλεονέκτημα του να φτιάξετε σπιτική κρέμα νύχτας είναι ότι είστε ελεύθερες να συμπεριλάβετε τα συστατικά της επιλογής σας. Έτσι, οι γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες (υπερβολικά ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να φτιάξουν τις κατάλληλες κρέμες για τις δικές τους ανάγκες. Οι κρέμες νύχτας θεωρούνται ότι είναι περισσότερο ενυδατικές...

Οι κρέμες αδυνατίσματος λέγεται ότι βοηθούν στην τοπική καύση του λίπους επειδή διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή με διάφορους τρόπους. Από την άλλη πλευρά αρκετοί ισχυρίζονται ότι οι κρέμες αδυνατίσματος δεν λειτουργούν με ικανοποιητικό τρόπο ή τουλάχιστον δεν κάνουν όλα όσα υπόσχονται. Όπως και να έχει, μια καλή κρέμα αδυνατίσματος μπορεί να σας...

Οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου και του χειμώνα επηρεάζουν άμεσα την επιδερμίδα του σώματός μας. Ο κρύος και ξηρός καιρός μπορεί να έχει "ολέθριες" συνέπειες στο δέρμα κάνοντάς το εξαιρετικά ξηρό. Καταπολεμήστε την ξηρότητα του δέρματος στο σώμα με μερικές "φυσικές θεραπείες" και απαλλαγείτε μια για πάντα.

Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να ξέρουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ελέγξουν την λιπαρότητα της επιδερμίδας τους. Για πολλές μάλιστα είναι πιο επιτακτικό επειδή η λιπαρότητα της επιδερμίδας τους μπορεί να τους δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Έτσι αν μια γυναίκα θέλει να απομακρύνει την λιπαρότητα από την επιδερμίδα του προσώπου...

Όσο κι αν σας εκπλήσσει στο άκουσμά της, υπάρχει πράγματι μια συνταγή για... σπιτική τερακότα! Παρασκευάζετε στο άψε σβήσε, με βρώσιμα συστατικά, και μπορεί να φέρει τα όμορφα αποτελέσματα μακιγιάζ που φέρει και η τερακότα του εμπορίου. Κάντε μια - δυο απόπειρες προσαρμόζοντας και αναπροσαρμόζοντας τις αναλογίες των συστατικών. Και μάλλον θα...

Όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε προσβληθεί, ακούγοντας διάφορα για το άτομό μας, τη «μάνα» μας, έναν άδικο χαρακτηρισμό ή βρισιά. Ανάλογα με την ψυχολογική φάση, αλλά και τον χαρακτήρα μας, άλλοι ανταποδώσαμε, πιαστήκαμε στα χέρια, παρεξηγηθήκαμε ή απλά δε δώσαμε σημασία.

Υπάρχει λόγος που ο καθένας μας βρίσκεται στη γη. Το ταξίδι του Ήλιου στα 12 ζώδια έρχεται να δώσει την απάντηση, αντιπροσωπεύοντας την εξέλιξη της ψυχής μέσα από μια διαφορετική κάθε φορά προσωπικότητα.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας «πετάνε» ή δεν στρώνουν καλά τότε μην τα ρίξετε στο καινούριο σας κούρεμα, στην υγρασία, τη διατροφή ή το στρες. Μπορεί να ευθύνεται κάτι άλλο: το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε.

Ο χυμός του πεπονιού σε βοηθάει να αδυνατίσεις με υγιεινό τρόπο, συνεισφέροντας στην αποβολή των κατακρατημένων υγρών αλλά και στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, αν προσθέσεις, δε, και λίγο λεμόνι μέσα θα δημιουργήσεις ένα συγκλονιστικό σπιτικό αδυνατιστικό ρόφημα!

Οι απόψεις διίστανται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αρκετές γυναίκες πιστεύουν πως πρέπει να κοιμούνται με σουτιέν για να μην χαλαρώσει το στήθος τους και άλλες όχι. Ποια είναι όμως η σωστή άποψη; Τι λένε οι ειδικοί; Ο ύπνος με σουτιέν μπορεί τελικά να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού;

«Σπάει» το δέρμα, «ανοίγει» και εμφανίζονται γραμμές με κόκκινο χρώμα που σταδιακά ασπρίζει και γίνεται ουλώδης ιστός. Οι ραγάδες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερες γυναίκες -αλλά και άντρες- που θέλουν να τις ξεφορτωθούν! Μάθετε πώς μπορείτε να τις προλάβετε ή να βελτιώσετε την όψη τους.

Το σαπούνι είναι απαραίτητο για την καθημερινή καθαριότητα του σώματος, αλλά και του προσώπου σας. Γιατί λοιπόν να μην δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό σαπούνι, το οποίο και πιο οικονομικό θα είναι και θα προέρχεται από τα χεράκια σας... Δείτε τα υλικά και την συνταγή.Newsletter

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu