Πιστολάκι: Μυστικά για την σωστή επιλογή και χρήση στα μαλλιά

2020-05-04

Το πιστολάκι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στο φορμάρισμα και το χτένισμα των μαλλιών. Δεν χρησιμοποιείται μόνο για να τα στεγνώσει, αλλά και για να τα ισιώσει ή να τους δημιουργήσει υπέροχες ανάλαφρες μπούκλες.

Ποιο είναι όμως το καλύτερο απλό ή επαγγελματικό πιστολάκι; Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε ένα σεσουάρ;

Ακολουθούν μερικά μυστικά για την ιδανική επιλογή, καθώς και συμβουλές για την σωστή χρήση ενός σεσουάρ και το τέλειο ίσιωμα με πιστολάκι. Ανακαλύψτε τα!

Τι πιστολάκι να επιλέξετε:

Δώστε απάντηση στην απορία «ποιο πιστολάκι να πάρω» ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Ανάλογα με τον σκοπό και τον τύπο μαλλιών - Κατάλληλα εξαρτήματα:

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το ιδανικό πιστολάκι για τα μαλλιά σας, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε πρώτα τον σκοπό που θέλετε να πετύχετε με το σεσουάρ. Θέλετε απλά να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, να τα φορμάρετε, να τα ισιώσετε ή να τους χαρίσετε πλούσιο όγκο; Ανάλογα με την απάντηση υπάρχει και το κατάλληλο σεσουάρ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε πολλά διαφορετικά πιστολάκια, ένα για κάθε χρήση. Απλά θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις περισσότερες και συχνότερες ανάγκες σας.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην επιλογή σεσουάρ παίζει και ο τύπος των μαλλιών. Υπάρχουν σεσουάρ μαλλιών με φυσούνα που είναι ιδανικά για τα σγουρά και σπαστά μαλλιά. Η φυσούνα μπορεί να κάνει τις μπούκλες να σχηματίζονται πιο όμορφα χωρίς να μπερδεύονται τα μαλλιά σας. Ο λόγος είναι πως το σχήμα της φυσούνας διαχέει ομοιόμορφα των αέρα στις ρίζες των μαλλιών χαρίζοντας τους υπέροχο όγκο και προστατεύοντας τις ευαίσθητες τρίχες από το σπάσιμο.

Από την άλλη μεριά, τα πιστολάκια με ακροφύσιο έχουν δυο μορφές. Αυτά που το ακροφύσιο τους είναι πολύ στενό και αυτά που έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα. Το στενό ακροφύσιο είναι ιδανικό για να ρίχνει στοχευμένα τον αέρα, έτσι ώστε να δημιουργήσετε υπέροχα χτενίσματα και να ισιώνει τα μαλλιά χωρίς να φριζάρουν. Αντίθετα, ένα πιο φαρδύ και ανοιχτό ακροφύσιο ρίχνει σε μεγαλύτερο εύρος τον αέρα και είναι κατάλληλο για το απλό στέγνωμα των μαλλιών.

Τέλος, υπάρχει και το πιστολάκι μαλλιών ταξιδίου. Έχει πολύ μικρό μέγεθος και χωράει εύκολα σε μια βαλίτσα. Η ισχύς του όμως είναι συνήθως πιο μικρή.

Ανάλογα με την τεχνολογία:

Σημαντικό επίσης στοιχείο στο να επιλέξετε το καλύτερο πιστολάκι είναι το θερμαντικό του υλικό. Υπάρχουν φθηνά σεσουάρ με πλαστικά και μεταλλικά μέρη που ζεσταίνονται και εκπέμπουν κακής ποιότητας θερμότητα για τα μαλλιά σας που αφαιρούν την φυσική υγρασία τους, οδηγώντας πολλές φορές στο φριζάρισμα και τη φθορά της τρίχας. Αν όμως επιλέξετε ένα πιστολάκι με κεραμικό θερμαντικό υλικό, η θερμότητα που παράγεται είναι καλής ποιότητας και δεν καταστρέφει την τρίχα. Πιο συγκεκριμένα, η κεραμική πλάκα ενός σεσουάρ παράγει υπέρυθρη θερμότητα που διεισδύει στην τρίχα και την θερμαίνει από μέσα προς τα έξω, διατηρώντας έτσι την φυσική της υγρασία.

Ένα καλό πιστολάκι θα πρέπει να διαθέτει τεχνολογία ιόντων. Η τεχνολογία αυτή έχει την ικανότητα να αποφορτίζει τα αρνητικά ιόντα και έτσι δίνει στην τρίχα περισσότερο όγκο, παγιδεύοντας την υγρασία μέσα της. Επομένως τα μαλλιά σας δεν θα φριζάρουν και θα είναι λαμπερά και όμορφα, χωρίς στατικό ηλεκτρισμό. Αν διαθέτει πέρα από την απλή τεχνολογία ιόντων και τουρμαλίνη, ένα πιστολάκι μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά ακόμη και 70% γρηγορότερα απ΄ ότι ένα κοινό σεσουάρ.

Η τάση του σεσουάρ έχει να κάνει με την δύναμη που χρειάζεστε όταν φτιάχνετε τα μαλλιά σας. Ένα απλό ή επαγγελματικό πιστολάκι που διαθέτει 1300 Watt και περισσότερα, στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα. Καλό θα είναι επίσης να έχει σκάλες θερμότητας, ταχύτητας και την επιλογή του κρύου αέρα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό για το χτένισμα που θέλετε να δημιουργήσετε.

Λάθη που κάνουμε με το πιστολάκι και σωστή χρήση:

Εκτός από το πως να επιλέξετε το ιδανικό απλό ή επαγγελματικό πιστολάκι, δείτε τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε ένα πιστολάκι και πως να τα αποφύγουμε.

Δεν χρησιμοποιούμε καλλυντικά προϊόντα προστασίας από την θερμότητα: Σε κάθε εργαλείο styling που εκπέμπει θερμότητα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα προϊόν που θα προστατεύσει την τρίχα από την θερμότητα. Είτε πρόκειται για ένα leave in conditioner ή για ένα λάδι, η εφαρμογή του πριν το σεσουάρ είναι πολύ σημαντική. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην τρίχα και δεν αφήνει τη θερμότητα να την καταστρέψει.

Δεν χωρίζουμε τα μαλλιά σε τούφες: Προσπαθώντας να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας όλα μαζί, τα ταλαιπωρούμε. Χωρίζοντας τα σε τούφες αποφεύγουμε το να περάσει η υγρασία από τα βρεγμένα μαλλιά στα στεγνά.

Στεγνώνουμε τα μαλλιά χωρίς ακροφύσιο: Η μη χρήση του ακροφύσιου διαχέει τον ζεστό αέρα και δεν τον συγκεντρώνει σε ένα σημείο. Έτσι οι τρίχες πετάγονται ανεξέλεγκτα και μπλέκονται. Αν όμως βάλουμε το ακροφύσιο θα στοχεύσουμε τον αέρα και θα κάνουμε το στέγνωμα και το φορμάρισμα των μαλλιών πιο εύκολο.

Λάθος θέση ακροφύσιου: Προκειμένου να έχουμε καλύτερο κράτημα και έλεγχο, θα πρέπει να κρατάμε το πιστολάκι από την λαβή. Το ακροφύσιο θα πρέπει να είναι στραμμένο παράλληλα με την χειρολαβή, δηλαδή σε όρθια θέση. Έτσι, ο αέρας θα χτυπήσει τα μαλλιά πίσω από τη βούρτσα και θα την ακολουθεί στην κίνησή της.

Δεν στεγνώνουμε τελείως τα μαλλιά: Αν θέλουμε να πετύχουμε το τέλειο ίσιωμα και φορμάρισμα θα πρέπει να τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Η παραμικρή υγρασία μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και κατά συνέπεια καταστροφή του χτενίσματος.

Υπερβολική θερμότητα: Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιούμε την μέγιστη θερμότητα, εκτός αν έχουμε πολύ σγουρά μαλλιά, που έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλειο ίσιωμα μαλλιών:

Αν είστε από τις γυναίκες που λατρεύετε τα ίσια μαλλιά και θέλετε να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο ισιώματος σαν επαγγελματίας, παρακάτω θα δείτε τις βασικές συμβουλές.

Καταρχήν, για να ισιώσετε τα μαλλιά σας δεν χρειάζεται να βάλετε τη μεγαλύτερη θερμότητα του σεσουάρ. Η μέγιστη σκάλα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Από εκεί και πέρα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα. Αφού το εφαρμόσετε, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες και με την μεσαία σκάλα θερμότητας του σεσουάρ και μια στρογγυλή βούρτσα, ξεκινήστε το ίσιωμα. Πάρτε μία μία τούφα μαλλιών και φέρτε τη βούρτσα κάτω από αυτή, κοντά στις ρίζες. Περάστε από πάνω το πιστολάκι, έχοντας το πάντα στραμμένο προς τα κάτω. Μόλις τελειώσετε με όλες τις τούφες, τα μαλλιά σας θα είναι ίσια και υπέροχα.

Σε περίπτωση που θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς θερμότητα, μπορείτε να κάνετε το εξής: Βάλτε σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα 1 κούπα νερό και 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα είναι έτοιμο. Ψεκάστε 3-4 φορές τα μαλλιά σας με το σπρέι, ενώ είναι ακόμα νωπά και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι ιδανική για τα ελαφρώς σπαστά μαλλιά.

Καθαρισμός σεσουάρ:

Αν θέλετε το πιστολάκι σας να λειτουργεί πάντα με τη μέγιστη απόδοση, θα πρέπει να φροντίζετε να παραμένει καθαρό. Πως θα το πετύχετε αυτό; Όσο το πιστολάκι σας είναι εκτός λειτουργίας και εκτός πρίζας, αφαιρέστε το φίλτρο από το πίσω μέρος. Τρίψτε την επιφάνεια με μια παλιά στεγνή οδοντόβουρτσα. Με αυτή την απλή κίνηση θα απομακρύνετε τα χνούδια και τη βρωμιά που συσσωρεύονται στο φίλτρο και το σεσουάρ σας δεν θα «μπουκώνει». Θα λειτουργεί σαν καινούργιο, στεγνώνοντας τα μαλλιά πιο γρήγορα.

πηγη:https://www.beautetinkyriaki.gr/  


Ανακαλύψτε ακόμα...

Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους.

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί,...

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω,...

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα...

Η ζωή ήταν πολύ εύκολη πριν από πενήντα χρόνια. Κυκλοφορούσαν δύο με τρία σαμπουάν στην αγορά, τα οποία κάλυπταν όλους τους τύπους των μαλλιών. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυκλοφορούν σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Παρ όλα αυτά πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αγοράσουν το σωστό προϊόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε...

Ένα πλεονέκτημα του να φτιάξετε σπιτική κρέμα νύχτας είναι ότι είστε ελεύθερες να συμπεριλάβετε τα συστατικά της επιλογής σας. Έτσι, οι γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες (υπερβολικά ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να φτιάξουν τις κατάλληλες κρέμες για τις δικές τους ανάγκες. Οι κρέμες νύχτας θεωρούνται ότι είναι περισσότερο ενυδατικές...

Οι κρέμες αδυνατίσματος λέγεται ότι βοηθούν στην τοπική καύση του λίπους επειδή διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή με διάφορους τρόπους. Από την άλλη πλευρά αρκετοί ισχυρίζονται ότι οι κρέμες αδυνατίσματος δεν λειτουργούν με ικανοποιητικό τρόπο ή τουλάχιστον δεν κάνουν όλα όσα υπόσχονται. Όπως και να έχει, μια καλή κρέμα αδυνατίσματος μπορεί να σας...

Εγγραφή στο Newsletter

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu