Πώς να καθαρίσεις από το δέρμα σου τους λεκέδες από τη βαφή των μαλλιών σου

2020-12-13

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί, εισάγοντας χρώμα μακράς διαρκείας στo σώμα των μαλλιών», εξηγεί ο Joshua Zeichner, Διευθυντής Κοσμητικής και Κλινικής Έρευνας στο Mount Sinai Hospital Department of Dermatology.

Εάν πέσει βαφή στο δέρμα σου είναι, ως επί το πλείστον, ενοχλητική και αντιαισθητική, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, «μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό ή αλλεργίες στο δέρμα», εξηγεί ο Dr Zeichner.

Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να αφαιρέσεις (και να αποτρέψεις) τους λεκέδες βαφής στο δέρμα σου.

Πώς να απαλλαγείς από τους λεκέδες βαφής στο πρόσωπό σου και κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σου

«Συνιστώ ένα απλό καθαριστικό χωρίς σαπούνι και νερό». Οποιοδήποτε είδος λαδιού - όπως λάδι καρύδας, baby oil ή λάδι argan - μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως καθαριστικό για την αφαίρεση της βαφής μαλλιών.

Μπορείς επίσης να αναζητήσεις προϊόντα με χημικά απολεπιστικά συστατικά, όπως γλυκολικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ. Βάσει αυτού, η hair colorist των celebrity Nikki Ferrara από τη Νέα Υόρκη, συνιστά να μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τη βαφή στο πρόσωπό σου με scrub.

Πώς να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής σου

Η αφαίρεση της βαφής μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής σου μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή θέλεις να αποφύγεις να αφαιρέσεις το χρώμα και από τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά σου. Για το σκοπό αυτό, μπορείς να δοκιμάσεις ένα απαλό scrub στο τριχωτό της κεφαλής ή ένα σαμπουάν με ελαφριά απολεπιστικά συστατικά όταν το δέρμα σου έχει ηρεμήσει μετά τη βαφή, προκειμένου να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Εάν επιλέξεις ένα προϊόν που περιέχει υδροξυλικό οξύ, φρόντισε να περιορίσεις τη χρήση του σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποφευχθεί η εξασθένιση του χρώματος.

Πώς να απαλλαγείς από τους λεκέδες βαφής στα χέρια και τα νύχια σου

Τα χέρια σου είναι πιο εξοικειωμένα με τη φθορά από το πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής σου, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο αυστηρές μεθόδους για να απαλλαγείς από τους λεκέδες βαφής στα χέρια. Μία αποτελεσματική μέθοδος: Πλύσιμο των χεριών σoυ με ένα μείγμα σαπουνιού πιάτων και μαγειρικής σόδας. Εάν οι επίμονοι λεκέδες βαφής εξακολουθούν να υπάρχουν μετά το τρίψιμο, τα απολεπιστικά χεριών ή του σώματος, το ασετόν και ακόμη και τα απολυμαντικά χεριών είναι επίσης εξαιρετικοί τρόποι για να αφαιρέσεις τα σημάδια από τη βαφή.

Πώς να αποτρέψεις τους λεκέδες

Προστάτεψε το δέρμα με ένα προϊόν που να μην επιτρέπει να περάσει η βαφή προτού την εφαρμόσεις. Πέρνα τις περιοχές της βαφής του δέρματος που πιθανότατα έρχονται σε επαφή, όπως τη γραμμή των μαλλιών σου, τις κορυφές και τα αυτιά σου και το πίσω μέρος του λαιμού σου.

Έχε το νου σου στις πιο σκούρες βαφές. Η Ferrara λέει ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν εφαρμόζει σκούρες καφέ και μαύρες αποχρώσεις καθώς λεκιάζουν περισσότερο το δέρμα.

Σκούπιζε τη βαφή καθώς τη εφαρμόζεις. Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε στο κομμωτήριο, αν τρέξει βαφή στο δέρμα ή τη γραμμή των μαλλιών σου, σκούπισέ την αμέσως με μια υγρή πετσέτα για να αποτρέψεις το λεκέ στο δέρμα.

Φόρεσε γάντια!

Ενυδάτωσε το δέρμα καλά μετά την αφαίρεση της βαφής

Τα καθαριστικά και η αλκοόλη μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σου από τη βαφή που προσπαθείς να αφαιρέσεις. «Ειδικά μετά τη χρήση αλκοόλης, είναι σημαντικό να επιδιορθωθεί το δέρμα με μια ενυδατική κρέμα», εξηγεί ο Dr Zeichner.

Εάν η βαφή δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, μην ανησυχείς καθώς ο Zeichner διαβεβαιώνει ότι το δέρμα σου δεν θα βαφτεί για όσο διάστημα θα είναι βαμμένα τα μαλλιά σου. «Τα καλά νέα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται από τη φύση τους, το δέρμα σου θα αποβάλλει τη χρωστική μόνο του μέσα σε μία με δύο εβδομάδες», λέει.

Πηγή: https://www.womenonly.gr/

Ανακαλύψτε ακόμα...

Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους.

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί,...

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω,...

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα...

Η ζωή ήταν πολύ εύκολη πριν από πενήντα χρόνια. Κυκλοφορούσαν δύο με τρία σαμπουάν στην αγορά, τα οποία κάλυπταν όλους τους τύπους των μαλλιών. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυκλοφορούν σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Παρ όλα αυτά πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αγοράσουν το σωστό προϊόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε...

Ένα πλεονέκτημα του να φτιάξετε σπιτική κρέμα νύχτας είναι ότι είστε ελεύθερες να συμπεριλάβετε τα συστατικά της επιλογής σας. Έτσι, οι γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες (υπερβολικά ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να φτιάξουν τις κατάλληλες κρέμες για τις δικές τους ανάγκες. Οι κρέμες νύχτας θεωρούνται ότι είναι περισσότερο ενυδατικές...

Εφαρμόζεται στο δέρμα το πρωί και το βράδυ, αποφεύγοντας το περίγραμμα των ματιών. Για επιπλέον άνεση και αποτελεσματικότητα, απλώστε σε αφθονία το βράδυ, έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μάσκα νύχτας.

Οι ερευνητές της Cosmétique Végétale® έχουν συνδυάσει τη λεβάντα, γνωστή για τις καταπραϋντικές και προστατευτικές της ικανότητες, με το Shea Butter, επιλεγμένο για τις εξαιρετικές θρεπτικές του ιδιότητες. ® Εμπορικό σήμα καταχωρισμένο από τη Yves Rocher στη Γαλλία.
Μάθετε πρώτοι τα νέα!
Εγγραφή στο Νewsletter 💌❤💌❤

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu