Σαμπουάν: Τι πρέπει να ελέγχετε

2019-11-19

Ίσως γνωρίζετε ότι το σαμπουάν σας δεν πρέπει να περιέχει θειικά άλατα, σιλικόνες, parabens και άλλες βλαβερές ουσίες.

Εξίσου σημαντικό είναι να ελέγχετε και το pH του, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

To pH αποτελεί μέτρο οξύτητας ή αλκαλικότητας μιας χημικής ουσίας και η κλίμακά του κυμαίνεται από 0 έως 14. Όταν το pH είναι ουδέτερο, αυτό σημαίνει ότι είναι ακριβώς στη μέση, δηλαδή στο 7. Διαλύματα για τα οποία η τιμή του pH είναι μικρότερη από 7 χαρακτηρίζονται ως όξινα, ενώ διαλύματα με pH μεγαλύτερο από 7 χαρακτηρίζονται αλκαλικά.

Το τριχωτό της κεφαλής, όπως και το υπόλοιπο δέρμα, έχει pH περίπου 5,5, και μπορεί να επηρεαστεί από τα προϊόντα που εφαρμόζετε.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν ένα σαμπουάν έχει pΗ που είναι ίσο ή μικρότερο από 5,5, μειώνει το φριζάρισμα και την τριβή μεταξύ των τριχών, γεγονός που σημαίνει μικρότερη ζημιά συνολικά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το τριχωτό της κεφαλής παραμένει στο φυσικό του pH.

Αντίθετα, όταν ένα σαμπουάν έχει ένα ρΗ υψηλότερο από αυτό, μπορεί να αυξήσει το αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο της επιφάνειας των μαλλιών και συνεπώς να αυξήσει την τριβή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες και σπάσιμο της τρίχας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το 66% των δημοφιλών σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν αλκαλικό pH. Οι επαγγελματικές μάρκες έχουν καλύτερα αποτελέσματα, καθώς μόνο το 25% από αυτές διαθέτει αλκαλικό pH, ενώ τα περισσότερα σαμπουάν για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας και συγκεκριμένα το 81% έχουν αλκαλικό pH.

Πώς θα ξέρετε λοιπόν ότι το pH του σαμπουάν σας μπορεί να μην είναι κατάλληλο; Θα παρατηρήσετε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό και ερεθισμένο, ενώ τα μαλλιά σας ενδέχεται να φριζάρουν.

Πηγή: mindbodygreen.com

Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους.

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί,...

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω,...

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα...


Newsletter

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu