Σου ζήτησε να παντρευτείτε αλλά δεν είσαι σίγουρη; Τα 14 σημάδια που πρέπει να προσέξεις

2020-09-26

Είσαι χρόνια σε σχέση και σκέφτεσαι να πας ένα βήμα παραπέρα; Ήρθε η ώρα να βάλεις στεφάνι και να κάνεις οικογένεια; Πολλά έχουν γραφτεί για το πόσο δοκιμάζεται ο γάμος στις μέρες μας, αφού τα διαζύγια δίνουν και παίρνουν.

Υπάρχει μυστική συνταγή; Μπορείς να προστατευθείς με κάποιο τρόπο και να κρατήσει η... παντριά για πάντα; Εμείς ρίχνουμε λίγο φως στα επί μέρους εκείνα θέματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως προϋποθέσεις για έναν υγιή γάμο. Αν έχεις παρατηρήσει και τα 14 σημάδια που σου βρήκαμε, τότε... με τις ευλογίες μας. Αν όχι ήρθε η ώρα να το σκεφτείς ξανά!

Δώσε αυτά που θέλεις να πάρεις


Τεράστια ισορροπία προκύπτει όταν κάποιος δίνει στον διπλανό του αυτό που θέλει να εισπράξει. Σημαίνει πως το έχει και το μοιράζει. Άρα αφού θα υπάρχει άπλετο γύρω του θα επιστρέψει και σ' αυτόν. Τι θέλεις από τον σύντροφό σου; Νοιάξιμο, φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, ρομαντισμό, επικοινωνία, κατανόηση, συνεργασία; Δώσ' τα πρώτα εσύ!

Διαφωνία με σεβασμό


Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει δράση δίχως... αντίδραση, ή αλλιώς σχέση χωρίς διαφωνία. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν διαφωνούμε αλλά πώς το κάνουμε. Αν έχεις πάντα στο μυαλό σου (και ο σύντροφός σου επίσης) ότι «μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε», η "κόντρα" σας θα αποκτήσει αμέσως ποιότητα!

Το φλερτ δεν σταματά ποτέ


Φλέρταρες στην αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια της σχέσης σου, τώρα γιατί όχι; Μετά το γάμο, η αλήθεια είναι, ότι μπαίνουν άλλες προτεραιότητες στο ζευγάρι και κάπως έτσι ξεχνιέται το φλερτ... τουλάχιστον για τον σύντροφό τους. Μπορεί να το θυμούνται για άλλους!

Κατάλληλες συμπεριφορές


Πολλές φορές στο βωμό της οικειότητας που αναπτύσσεται στο ζευγάρι, θυσιάζεται ηθελημένα ή αθέλητα η ευγένεια. Ωστόσο, είναι πολύ βοηθητικό όταν φέρεται ο ένας προς τον άλλον σαν να είναι VIP. Γιατί άραγε εμείς οι άνθρωποι έχουμε καλούς τρόπους με τους ξένους και όχι με τους δικούς μας;

Κοινοί έξοδοι


Καλή η ελευθερία και η αυτοδιάθεση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Όμως όταν ένα ζευγάρι δεν έχει καθόλου κοινές εξόδους μοιάζει σαν να μην επιζητά ο ένας την παρέα του άλλου. Μοιάζει σαν να μην υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μοιάζει σαν να μην υπάρχει καθόλου η έννοια της σχέσης!

Κοινή οικονομική διαχείριση


Δεν είναι δυνατόν να μοιράζεται κανείς το κρεβάτι του και να μη μοιράζεται το πορτοφόλι του. Τα ζευγάρια που δεν έχουν κοινή οικονομική διαχείριση δεν μπορεί παρά να αποξενώνονται σιγά-σιγά αλλά σταθερά.

Αποταμίευση

Πέρα από την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει και που ίσως είναι το ζητούμενο σε πολλούς ανθρώπους, η αποταμίευση οδηγεί και σε κοινούς στόχους και όνειρα. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν στη συνεργασία.

Σεξουαλικότητα


Τι να πρωτοπεί κανείς γι' αυτόν τον τόσο σημαντικό παράγοντα μιας συζυγικής σχέσης, που αποτελεί τρόπον τινά την φλόγα της. Άλλοτε φουντώνει και σε συνεπαίρνει και άλλοτε σιγοκαίει. Αρκεί να φροντίσεις να μη σβήσει!

Κοινοί φίλοι


Μπορεί δύο άνθρωποι να προέρχονται από διαφορετικούς τόπους, συνήθειες, κουλτούρες, μόρφωση. Μπορεί να κάνουν διαφορετική δουλειά, να έχουν διαφορετικό ταμπεραμέντο όμως το καθήκον της φιλίας χρειάζεται να είναι το ίδιο σημαντικό και για τους δύο. Οι κοινοί φίλοι ενώνουν. Οι κοινοί φίλοι δημιουργούν την κοινή ιστορία ανάμεσα σε δύο ανόμοιους ανθρώπους.

Ισότιμοι κανόνες


Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τους δύο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια συνεργασία όταν ισχύουν άλλοι κανόνες για τον έναν και άλλοι για τον άλλον. Όποιοι και αν είναι, λοιπόν, ας είναι κοινοί και για τους δύο.

Ευτυχία και όχι επιτυχία


Συνήθως η επιτυχία μετριέται με την ύλη. Η ευτυχία είναι πιο άυλη, πιο ιδεολογική. Το τραγούδι, ο χορός, η μουσική, η διασκέδαση, το παιχνίδι, φέρνουν χαρά και η χαρά είναι πολλές φορές πολύ κοντά στην ευτυχία.

Εμπιστοσύνη


Το να εμπιστεύομαι τον σύντροφό μου σημαίνει πως εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Αφού τον επέλεξα και θέλησα να μπω σε μια τέτοια σχέση εγγύτητας, η έλλειψη εμπιστοσύνης -αν μη τι άλλο- είναι σχήμα οξύμωρο.

Σεβασμός στις προσωπικές δραστηριότητες


Χρειάζεται ο κάθε σύντροφος να σέβεται και να διευκολύνει τον άλλον στα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Δεν είναι απαραίτητο να τα κάνουν όλα μαζί.

Όχι ψέματα


Ε! τώρα αν μιλάμε για ψέματα ανάμεσα σε ενήλικες που από μόνοι τους αποφάσισαν να μπουν σε σχέση γάμου, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την όλη κατάσταση και να ζητήσουμε βοήθεια από ειδικό. Μια σχέση οποιασδήποτε μορφής δεν μπορεί ποτέ να στηριχθεί σε ψέματα.Ανακαλύψτε ακόμα...

Το πάθος είναι μία υπόθεση εντελώς προσωπική, είναι ένα δυνατό συναίσθημα, που δύσκολα μπορείς να το ελέγξεις. Δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια, όμως όταν είναι "υπαρκτό" στην καρδιά σου, γίνεται ο οδηγός σου, που σε παρασύρει σε μονοπάτια ανεξερεύνητα, τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν εμπόδια, όμως όλη αυτή η διαδρομή, είναι ιδιαίτερα...

Πόσο ανοιχτός είσαι σε νέες εμπειρίες; Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι... για πρώτη φορά; Σκέψου σοβαρά αυτή την ερώτηση, γιατί η απάντησή σου καθορίζει πολλά για τον χαρακτήρα σου.

Αν είσαι και εσύ από εκείνες που ξεκινούν δίαιτα αλλά πάντα κάτι πάει λάθος, έχουμε την λύση στο πρόβλημά σου. 3 ειδικοί δίνουν συμβουλές για να πετύχει! Είναι γεγονός άλλωστε πως μετά την καραντίνα έρχεται το... καλοκαίρι και καμία μας δεν θέλει να βγει (επιτέλους) στις παραλίες με περιττά κιλά.

Είσαι χρόνια σε σχέση και σκέφτεσαι να πας ένα βήμα παραπέρα; Ήρθε η ώρα να βάλεις στεφάνι και να κάνεις οικογένεια; Πολλά έχουν γραφτεί για το πόσο δοκιμάζεται ο γάμος στις μέρες μας, αφού τα διαζύγια δίνουν και παίρνουν.

Κι όμως μπορείτε να οργανώσετε το τέλειο ραντεβού σπίτι σας. Ανάψτε κεριά, χαλαρώστε και απολαύστε ένα απόγεμα ή βράδυ μόνο με το ταίρι σας! Άλλωστε το #μένουμε σπίτι έχει και τα καλά του, δε νομίζετε; Οι ιδέες μας είναι υλοποιήσιμες και αν μας ακούσετε προσεκτικά, θα μας θυμηθείτε όταν αφήσετε τις σκοτούρες για λίγο πίσω.

«Πλύνε, ξέβγαλε, επανάλαβε». Αυτές είναι οι απλές και σαφείς οδηγίες για ένα σωστό λούσιμο. Ή μήπως όχι; Θα έχεις ήδη ακούσει μέχρι τώρα πως η επανάληψη στο λούσιμο δεν είναι απαραίτητη, αλλά μια οδηγία-τέχνασμα για να καταναλώνουμε πιο γρήγορα το προϊόν. Υπάρχουν όμως μερικά ακόμα μυστικά που πρέπει να μάθεις...

Αν κι εσύ ξέμεινες από κρέμα σώματος, έχουμε την λύση με ένα φοβερό DIY! Έχει μάλιστα, υλικά από το σπίτι σου και σίγουρα θα σε σώσει. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και η κρέμα φοβερά ενυδατική. Δοκίμασέ την και είναι πολύ πιθανό να μην πάρεις ξανά έτοιμες!

Και ποια από εμάς δεν θα ήθελε να ξυπνήσει μια μέρα και να είναι όμορφη ακόμα και χωρίς μακιγιάζ; Υπάρχουν τρόποι αλλά και 5 tips ώστε να αναδείξεις την φυσική σου ομορφιά μέσα σε 12 ώρες -περίπου δηλαδή όσο κρατάει και ένας... βραδινός ύπνος. Μην εκπλαγείς, αν σου πούμε πως όλα ξεκινούν από τις κινήσεις που κάνεις πριν.

Εσύ θέλεις να πάτε σινεμά να δεις το καινούργιο φιλμ του Γούντι Άλεν, ο άλλος προτιμά να πάτε στου Κώστα για να δείτε όλοι μαζί το ματς. Εσύ ονειρεύεσαι να μείνεις στην εξοχή, ο άλλος μόλις βρεθεί μακριά από καυσαέριο παθαίνει στερητικό. Εσένα σου αρέσουν τα παϊδάκια στα κάρβουνα με το ξυγκάκι τους, ο άλλος θέλει σούσια και γλυκόξινες αηδίες....

Ο Κριός ζει τα πράγματα όπως του έρχονται. Αν κάτι του αρέσει, ορμά και το απολαμβάνει. Το να αναλογιστεί τις συνέπειες, είναι κάτι που θα το κάνει κατόπιν εορτής και εφόσον περάσει κάποια φάση αυτοκριτικής, κάτι που δεν του συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Έτσι, παρά την ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει στο νου και τη δράση του, αργεί να συνειδητοποιήσει...

Σχέσεις: το πιο πονεμένο κομμάτι όλων μας. Ένα κομμάτι της ζωής μας που με την πάροδο του χρόνου, αργά και σταδιακά απελευθερώνεται ζητώντας όλο και πιο απλούς τρόπους έκφρασης.Οι σημαντικότερες σχέσεις μας είναι ίσως προκαθορισμένες από το πεπρωμένο μας.

Οι εικόνες προσθέτουν μια όμορφη πινελιά στις δημοσιεύσεις σας και προσελκύουν τους επισκέπτες. Η πρώτη εικόνα που έχετε προσθέσει θα χρησιμοποιηθεί αυτόματα ως προεπισκόπηση, συνεπώς η επιλογή της ιδανικής εικόνας αυξάνει την ελκυστικότητα του άρθρου σας.

Η εισαγωγική παράγραφος δίνει στους αναγνώστες σας την κεντρική ιδέα και το τι θα πρέπει να περιμένουν. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σύντομα προεπισκόπηση στη λίστα δημοσιεύσεων. Η διαφορετική μορφοποίηση θα τη βοηθήσει να ξεχωρίσει από το υπόλοιπο κείμενο. Διαβάστε παρακάτω ώστε να δείτε πώς μπορείτε να μορφοποιήσετε τις δημοσιεύσεις σας.

Οι σύντομες και απλές δημοσιεύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατάτε τους επισκέπτες σας ενήμερους. Μία εντυπωσιακή εισαγωγική παράγραφος και σύντομο ενημερωτικό περιεχόμενο αποτελούν εγγύηση πως οι επισκέπτες σας θα επιστρέφουν για περισσότερα νέα.

Παρόμοια με τις συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος, πολλές γυναίκες -σε κάθε ηλικία- θέλουν να ξέρουν πώς να κρατούν τα μάτια τους εξίσου υγιή και το βλέμμα τους νεανικό. Άλλωστε, πέρα από καθρέφτης της ψυχής, τα μάτια είναι και η πιο άμεση αντανάκλαση της φθοράς του χρόνου, όπως και του τρόπου ζωής σου.Newsletter