Σου ζήτησε να παντρευτείτε αλλά δεν είσαι σίγουρη; Τα 14 σημάδια που πρέπει να προσέξεις

2020-09-26

Είσαι χρόνια σε σχέση και σκέφτεσαι να πας ένα βήμα παραπέρα; Ήρθε η ώρα να βάλεις στεφάνι και να κάνεις οικογένεια; Πολλά έχουν γραφτεί για το πόσο δοκιμάζεται ο γάμος στις μέρες μας, αφού τα διαζύγια δίνουν και παίρνουν.

Υπάρχει μυστική συνταγή; Μπορείς να προστατευθείς με κάποιο τρόπο και να κρατήσει η... παντριά για πάντα; Εμείς ρίχνουμε λίγο φως στα επί μέρους εκείνα θέματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως προϋποθέσεις για έναν υγιή γάμο. Αν έχεις παρατηρήσει και τα 14 σημάδια που σου βρήκαμε, τότε... με τις ευλογίες μας. Αν όχι ήρθε η ώρα να το σκεφτείς ξανά!

Δώσε αυτά που θέλεις να πάρεις


Τεράστια ισορροπία προκύπτει όταν κάποιος δίνει στον διπλανό του αυτό που θέλει να εισπράξει. Σημαίνει πως το έχει και το μοιράζει. Άρα αφού θα υπάρχει άπλετο γύρω του θα επιστρέψει και σ' αυτόν. Τι θέλεις από τον σύντροφό σου; Νοιάξιμο, φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, ρομαντισμό, επικοινωνία, κατανόηση, συνεργασία; Δώσ' τα πρώτα εσύ!

Διαφωνία με σεβασμό


Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει δράση δίχως... αντίδραση, ή αλλιώς σχέση χωρίς διαφωνία. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν διαφωνούμε αλλά πώς το κάνουμε. Αν έχεις πάντα στο μυαλό σου (και ο σύντροφός σου επίσης) ότι «μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε», η "κόντρα" σας θα αποκτήσει αμέσως ποιότητα!

Το φλερτ δεν σταματά ποτέ


Φλέρταρες στην αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια της σχέσης σου, τώρα γιατί όχι; Μετά το γάμο, η αλήθεια είναι, ότι μπαίνουν άλλες προτεραιότητες στο ζευγάρι και κάπως έτσι ξεχνιέται το φλερτ... τουλάχιστον για τον σύντροφό τους. Μπορεί να το θυμούνται για άλλους!

Κατάλληλες συμπεριφορές


Πολλές φορές στο βωμό της οικειότητας που αναπτύσσεται στο ζευγάρι, θυσιάζεται ηθελημένα ή αθέλητα η ευγένεια. Ωστόσο, είναι πολύ βοηθητικό όταν φέρεται ο ένας προς τον άλλον σαν να είναι VIP. Γιατί άραγε εμείς οι άνθρωποι έχουμε καλούς τρόπους με τους ξένους και όχι με τους δικούς μας;

Κοινοί έξοδοι


Καλή η ελευθερία και η αυτοδιάθεση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Όμως όταν ένα ζευγάρι δεν έχει καθόλου κοινές εξόδους μοιάζει σαν να μην επιζητά ο ένας την παρέα του άλλου. Μοιάζει σαν να μην υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μοιάζει σαν να μην υπάρχει καθόλου η έννοια της σχέσης!

Κοινή οικονομική διαχείριση


Δεν είναι δυνατόν να μοιράζεται κανείς το κρεβάτι του και να μη μοιράζεται το πορτοφόλι του. Τα ζευγάρια που δεν έχουν κοινή οικονομική διαχείριση δεν μπορεί παρά να αποξενώνονται σιγά-σιγά αλλά σταθερά.

Αποταμίευση

Πέρα από την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει και που ίσως είναι το ζητούμενο σε πολλούς ανθρώπους, η αποταμίευση οδηγεί και σε κοινούς στόχους και όνειρα. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν στη συνεργασία.

Σεξουαλικότητα


Τι να πρωτοπεί κανείς γι' αυτόν τον τόσο σημαντικό παράγοντα μιας συζυγικής σχέσης, που αποτελεί τρόπον τινά την φλόγα της. Άλλοτε φουντώνει και σε συνεπαίρνει και άλλοτε σιγοκαίει. Αρκεί να φροντίσεις να μη σβήσει!

Κοινοί φίλοι


Μπορεί δύο άνθρωποι να προέρχονται από διαφορετικούς τόπους, συνήθειες, κουλτούρες, μόρφωση. Μπορεί να κάνουν διαφορετική δουλειά, να έχουν διαφορετικό ταμπεραμέντο όμως το καθήκον της φιλίας χρειάζεται να είναι το ίδιο σημαντικό και για τους δύο. Οι κοινοί φίλοι ενώνουν. Οι κοινοί φίλοι δημιουργούν την κοινή ιστορία ανάμεσα σε δύο ανόμοιους ανθρώπους.

Ισότιμοι κανόνες


Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τους δύο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια συνεργασία όταν ισχύουν άλλοι κανόνες για τον έναν και άλλοι για τον άλλον. Όποιοι και αν είναι, λοιπόν, ας είναι κοινοί και για τους δύο.

Ευτυχία και όχι επιτυχία


Συνήθως η επιτυχία μετριέται με την ύλη. Η ευτυχία είναι πιο άυλη, πιο ιδεολογική. Το τραγούδι, ο χορός, η μουσική, η διασκέδαση, το παιχνίδι, φέρνουν χαρά και η χαρά είναι πολλές φορές πολύ κοντά στην ευτυχία.

Εμπιστοσύνη


Το να εμπιστεύομαι τον σύντροφό μου σημαίνει πως εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Αφού τον επέλεξα και θέλησα να μπω σε μια τέτοια σχέση εγγύτητας, η έλλειψη εμπιστοσύνης -αν μη τι άλλο- είναι σχήμα οξύμωρο.

Σεβασμός στις προσωπικές δραστηριότητες


Χρειάζεται ο κάθε σύντροφος να σέβεται και να διευκολύνει τον άλλον στα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Δεν είναι απαραίτητο να τα κάνουν όλα μαζί.

Όχι ψέματα


Ε! τώρα αν μιλάμε για ψέματα ανάμεσα σε ενήλικες που από μόνοι τους αποφάσισαν να μπουν σε σχέση γάμου, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την όλη κατάσταση και να ζητήσουμε βοήθεια από ειδικό. Μια σχέση οποιασδήποτε μορφής δεν μπορεί ποτέ να στηριχθεί σε ψέματα.Ανακαλύψτε ακόμα...

Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους.

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί,...

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω,...

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα...

Η ζωή ήταν πολύ εύκολη πριν από πενήντα χρόνια. Κυκλοφορούσαν δύο με τρία σαμπουάν στην αγορά, τα οποία κάλυπταν όλους τους τύπους των μαλλιών. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυκλοφορούν σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Παρ όλα αυτά πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αγοράσουν το σωστό προϊόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε...

Ένα πλεονέκτημα του να φτιάξετε σπιτική κρέμα νύχτας είναι ότι είστε ελεύθερες να συμπεριλάβετε τα συστατικά της επιλογής σας. Έτσι, οι γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες (υπερβολικά ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να φτιάξουν τις κατάλληλες κρέμες για τις δικές τους ανάγκες. Οι κρέμες νύχτας θεωρούνται ότι είναι περισσότερο ενυδατικές...

Οι κρέμες αδυνατίσματος λέγεται ότι βοηθούν στην τοπική καύση του λίπους επειδή διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή με διάφορους τρόπους. Από την άλλη πλευρά αρκετοί ισχυρίζονται ότι οι κρέμες αδυνατίσματος δεν λειτουργούν με ικανοποιητικό τρόπο ή τουλάχιστον δεν κάνουν όλα όσα υπόσχονται. Όπως και να έχει, μια καλή κρέμα αδυνατίσματος μπορεί να σας...

Οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου και του χειμώνα επηρεάζουν άμεσα την επιδερμίδα του σώματός μας. Ο κρύος και ξηρός καιρός μπορεί να έχει "ολέθριες" συνέπειες στο δέρμα κάνοντάς το εξαιρετικά ξηρό. Καταπολεμήστε την ξηρότητα του δέρματος στο σώμα με μερικές "φυσικές θεραπείες" και απαλλαγείτε μια για πάντα.

Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να ξέρουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ελέγξουν την λιπαρότητα της επιδερμίδας τους. Για πολλές μάλιστα είναι πιο επιτακτικό επειδή η λιπαρότητα της επιδερμίδας τους μπορεί να τους δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Έτσι αν μια γυναίκα θέλει να απομακρύνει την λιπαρότητα από την επιδερμίδα του προσώπου...

Όσο κι αν σας εκπλήσσει στο άκουσμά της, υπάρχει πράγματι μια συνταγή για... σπιτική τερακότα! Παρασκευάζετε στο άψε σβήσε, με βρώσιμα συστατικά, και μπορεί να φέρει τα όμορφα αποτελέσματα μακιγιάζ που φέρει και η τερακότα του εμπορίου. Κάντε μια - δυο απόπειρες προσαρμόζοντας και αναπροσαρμόζοντας τις αναλογίες των συστατικών. Και μάλλον θα...

Όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε προσβληθεί, ακούγοντας διάφορα για το άτομό μας, τη «μάνα» μας, έναν άδικο χαρακτηρισμό ή βρισιά. Ανάλογα με την ψυχολογική φάση, αλλά και τον χαρακτήρα μας, άλλοι ανταποδώσαμε, πιαστήκαμε στα χέρια, παρεξηγηθήκαμε ή απλά δε δώσαμε σημασία.

Υπάρχει λόγος που ο καθένας μας βρίσκεται στη γη. Το ταξίδι του Ήλιου στα 12 ζώδια έρχεται να δώσει την απάντηση, αντιπροσωπεύοντας την εξέλιξη της ψυχής μέσα από μια διαφορετική κάθε φορά προσωπικότητα.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας «πετάνε» ή δεν στρώνουν καλά τότε μην τα ρίξετε στο καινούριο σας κούρεμα, στην υγρασία, τη διατροφή ή το στρες. Μπορεί να ευθύνεται κάτι άλλο: το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε.Newsletter

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu