Τα ζώδια και οι «τοξικές» καταστάσεις

2020-09-20

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός ζει τα πράγματα όπως του έρχονται. Αν κάτι του αρέσει, ορμά και το απολαμβάνει. Το να αναλογιστεί τις συνέπειες, είναι κάτι που θα το κάνει κατόπιν εορτής και εφόσον περάσει κάποια φάση αυτοκριτικής, κάτι που δεν του συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Έτσι, παρά την ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει στο νου και τη δράση του, αργεί να συνειδητοποιήσει τι και πώς μπορεί να σαμποτάρει την υγεία ή την ευτυχία του. Πρέπει να σταθεί και να σκεφτεί, και η περισυλλογή δεν είναι το φόρτε του. Μερικές φορές χρειάζεται να φτάσει στο μη περαιτέρω για να αντιδράσει. Τότε όμως ενεργεί ακαριαία, και κόβει τον «γόρδιο δεσμό».

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος αργεί να συνειδητοποιήσει τι τον ενοχλεί στη ζωή του, και ακόμα περισσότερο να πάρει την απόφαση να κάνει κάτι γι' αυτό. Έχει μεγάλη υπομονή, που συνδυάζεται με κάποιο βαθμό αδράνειας και αναβλητικότητας. Το αποτέλεσμα είναι να δίνει πολλά χρονικά περιθώρια σε μια «τοξική» κατάσταση της ζωής του, περιμένοντας ότι θα περάσει μόνη της. Ή ότι θα ξημερώσει κάποτε ένα πρωινό, όπου εκείνος θα ξυπνήσει και θα πει «τέρμα». Και θα το τελειώσει. Το ωραίο είναι ότι συνήθως έτσι γίνεται. Φτάνει το πλήρωμα του χρόνου και ο Ταύρος αποφασίζει να ξεκόψει οριστικά και αμετάκλητα από εκείνο που τον «χαλάει», αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κανένα άλλο ζώδιο δεν διακηρύσσει τόσο συχνά όσο ο Δίδυμος «από αύριο το κόβω». Και το θέμα μαζί του είναι ότι πράγματι το κόβει από αύριο. Μόνο που το ξαναρχίζει από μεθαύριο. Και αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί πράγματι τη μια στιγμή να είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι κάτι στη ζωή του «δεν πάει άλλο» , και να έχει αναλύσει στον εαυτό του και στους άλλους όλους τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Όμως αργότερα, όπως συνηθίζει, αναποδογυρίζει το πρίσμα και βλέπει την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Έτσι μπορεί να μένει καιρό μέσα σε μια αμφίδρομη κατάσταση, μέχρι που κάποιο εξωτερικό γεγονός να τον αναγκάσει να τη διακόψει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο υπερ-ευαίσθητος Καρκίνος βρίσκει αμέτρητους λόγους να πληγώνεται και ως εκ τούτου χρειάζεται να βάζει βάλσαμο στις πληγές του. Επειδή η ζωή συνήθως είναι αρκετά σκληρή μαζί του, κατά την άποψή του πάντα, δεν μπορεί να στερηθεί τα πράγματα που του δίνουν παρηγοριά, κι ας τον βλάπτουν σε κάποιο βαθμό. Εκτός αν βρεθεί κάποιο χέρι να τον κρατήσει, ένας ώμος για να γείρει. Στην ουσία, δηλαδή, ο Καρκίνος θα εγκαταλείψει το προηγούμενο «στήριγμα» του, κοινώς την όποια εξάρτησή του, αν βρει κάποιο άλλο να πάρει τη θέση του. Ιδανικά, αυτό θα έπρεπε να είναι μια καλή ερωτική σχέση. Αν αυτή δεν έρχεται, αφήστε τον ήσυχο να την περιμένει.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων δεν θέλει να φανεί σαν άτομο που μπορεί να κολλήσει σε μια κατάσταση. Ακόμα κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα κάνει το παν να το κρύψει. Όχι μόνο από τους άλλους, αλλά συχνά και από τον ίδιο τον εαυτό του. Θέλει να αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο. Έτσι, είναι γλεντζές αλλά όχι πότης, το τσιγάρο το κόβει και τώρα, φτάνει να το θελήσει, και όσο για τη σχέση που του ψήνει το ψάρι στα χείλη ... ποιος το λέει αυτό; Έτσι όμως καθυστερεί την πολυπόθητη στιγμή όπου θα πει «δεν πάει άλλο» και θα κόψει μαχαίρι την κακή συνήθεια ή τη φθοροποιό κατάσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος, ο... υγιεινιστής του ζωδιακού κύκλου, δεν θα προσκολληθεί εύκολα σε μια συνήθεια, που ξέρει ότι τον βλάπτει. Κι αν το κάνει, θα αισθάνεται τόσες ενοχές, καθώς θα αναλογίζεται τι κακό κάνει στον πολύτιμο εαυτό του, ώστε θα χάνεται τουλάχιστον η μισή απόλαυση. Οπότε θα καταλήξει αργά ή γρήγορα να κόψει ή να μετριάσει εκείνο που αντιβαίνει στις απόψεις του περί υγείας και ευεξίας. Με τον ίδιο τρόπο αντιδρά και με τις υπόλοιπες καταστάσεις. Αν συνειδητοποιήσει ότι μια κατάσταση τον χαλάει, οι μέρες της είναι μετρημένες. Εντάξει, μπορεί να είναι και βδομάδες ή μήνες, γιατί ο Παρθένος μελετά προσεκτικά τα βήματά του. Αλλά θα το κάνει.

ΖΥΓΟΣ

Η αισθητική, που είναι για τον Ζυγό βασική αξία της ύπαρξής του, δεν συμβαδίζει με μια αυτοκαταστροφική εικόνα του εαυτού του. Για παράδειγμα, το να αντικρίσει το πρόσωπό του στον καθρέφτη μετά από ένα hang-over, ενώ θα θυμάται πράγματα που συνέβησαν και δεν ήταν πολύ κολακευτικά για το άτομό του, μπορεί κάλλιστα να είναι το έναυσμα για να σταματήσει να παρεκτρέπεται πίνοντας. Δυστυχώς όμως τα όρια της αισθητικής του δεν είναι τόσο αυστηρά, αν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις. Εδώ ο καλός μας Ζυγός δυσκολεύεται να παραδεχτεί την αποτυχία ή τη δική του εξάρτηση, με αποτέλεσμα να φεύγει μόνο όταν φτάνει στο μη περαιτέρω, κι ακόμα πιο πέρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός αργεί να αισθανθεί ότι οι «τοξικές» καταστάσεις τον ενοχλούν, γιατί συμβιώνει μια χαρά μαζί τους. Έχει ανοσία. Το να ζει στα άκρα είναι για εκείνον το φυσιολογικό. Όσο πιο πολύ βουλιάζει στις κάθε είδους αβύσσους των ανθυγιεινών συνηθειών ή των φθοροποιών καταστάσεων, τόσο πιο ζωντανός και ενεργητικός αισθάνεται. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχει κάποιου είδους... μαζοχισμό. Απλώς είναι το κατ' εξοχήν ζώδιο που δεν φοβάται τη φωτιά. Πέφτει μέσα της γιατί ξέρει ότι θα αναγεννηθεί, σαν τον μυθικό Φοίνικα, που είναι άλλωστε η εξελιγμένη μορφή του Σκορπιού. Στην πράξη, πολύ απλά, αν και όποτε αποφασίσει να δώσει ένα τέλος σε κάτι, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι ο τύπος που προσελκύεται από πράγματα και καταστάσεις ταιριαστά με την αισιόδοξη και υγιή πλευρά της ζωής. Η απόλαυση για εκείνον έγκειται σε ό,τι δίνει χαρά, αλλά χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα. Και δεν του αρέσει να αισθάνεται δεσμευμένος από κάτι. Έτσι, η ιδέα να έχει εθιστεί σε κάποια συνήθεια, κατάσταση ή σχέση είναι για εκείνον πιο τρομακτική από τις ίδιες τις συνέπειες του πράγματος. Όχι πως δεν υποκύπτει και δεν «κολλάει» κατά καιρούς κι εκείνος σε συμπεριφορές ή πρόσωπα. Αλίμονο, δεν είναι κανένας άγιος! Αλλά με το που θα διαπιστώσει αυτό του το «κόλλημα», θα πανικοβληθεί τόσο που θα φύγει... τρέχοντας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως κατ' αρχάς έχει μια δόση υποχόνδριου, που τον προστατεύει από πολλά βλαβερά πράγματα. Αν έχει κάποιες ανθυγιεινές συνήθειες, βάζει μπρος τους μηχανισμούς του αυτοελέγχου του και τις κρατάει σε κάποιο όριο. Αν αποφασίσει να τις σταματήσει, θα το κάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες, γιατί δεν του αρέσουν οι μεγάλες διακηρύξεις που πέφτουν στο κενό. Απλώς μια μέρα θα εμφανιστεί χωρίς τσιγάρα και θα πει «το έκοψα». Αλλά και ως προς τις διάφορες πιθανά τοξικές καταστάσεις και σχέσεις στη ζωή του, δύσκολα θα βρεθεί εγκλωβισμένος και... αλύτρωτος. Με το που θα πάρει την απόφαση, σαν να κρατά χειρουργικό νυστέρι, θα αφαιρέσει με ταχύτητα και ακρίβεια εκείνο που του χαλάει τη ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η αντίληψη του Υδροχόου περί ελευθερίας περιλαμβάνει και το δικαίωμα να ζει όσο αυτοκαταστροφικά θέλει. Είναι ο λάτρης των νέων εμπειριών και απολαύσεων. Μόνο που ως γνωστόν τα ωραία πράγματα συνήθως είναι ή ανθυγιεινά ή παχυντικά ή ανήθικα. Για τον Υδροχόο, αυτό αποτελεί δικό τους πρόβλημα και όχι δικό του. Από την άλλη όμως τον σώζει το γεγονός ότι είναι τόσα πολλά αυτά που θέλει να βιώσει, ώστε δεν χωράνε όλα στη ζωή του. Οπότε τα εγκαταλείπει γιατί βαρέθηκε και θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, προτού προλάβουν να του γίνουν συνήθεια. Άλλωστε και η μη-προσκόλληση είναι για εκείνον μια επιβεβαίωση της ελευθερίας του.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιχθύς θεωρείται το ζώδιο που γενικά «κολλάει» εύκολα. Είναι ο τύπος που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί εγκλωβισμένος σε κάποιον εθισμό, εφόσον αυτός του δίνει τη δυνατότητα για την πολυπόθητη φυγή από την πραγματικότητα. Κι επίσης, καθώς του αρέσουν τα δράματα, μπορεί να μένει καιρό σε σχέσεις που θα έτρεπαν άλλα ζώδια σε φυγή, σχεδόν απολαμβάνοντάς τις. Παρόλα αυτά, είναι ικανός να αιφνιδιάσει τους πάντες, ξεφεύγοντας ξαφνικά με την ευκινησία ενός ψαριού από τα δίχτυα του «κολλήματός» του. Τα οποία δίχτυα μπορεί ο ίδιος να μην τα είχε δει ποτέ σαν τέτοια. Απλώς ήταν μια περίοδος στη ζωή του που πέρασε και πάει.

Πηγή: myastro.gr

Ανακαλύψτε ακόμα...

Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους.

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι είτε πηγαίνεις σε κομμωτήριο, κάποια ποσότητα της βαφής μπορεί να καταλήξει στο δέρμα σου και το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει λεκέδες στο μέτωπο, τα αυτιά, το λαιμό σου ή κάπου αλλού. «Η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην εξωτερική επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμένει εκεί,...

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω,...

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα...

Η ζωή ήταν πολύ εύκολη πριν από πενήντα χρόνια. Κυκλοφορούσαν δύο με τρία σαμπουάν στην αγορά, τα οποία κάλυπταν όλους τους τύπους των μαλλιών. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυκλοφορούν σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Παρ όλα αυτά πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αγοράσουν το σωστό προϊόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε...

Ένα πλεονέκτημα του να φτιάξετε σπιτική κρέμα νύχτας είναι ότι είστε ελεύθερες να συμπεριλάβετε τα συστατικά της επιλογής σας. Έτσι, οι γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες (υπερβολικά ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να φτιάξουν τις κατάλληλες κρέμες για τις δικές τους ανάγκες. Οι κρέμες νύχτας θεωρούνται ότι είναι περισσότερο ενυδατικές...

Εφαρμόζεται στο δέρμα το πρωί και το βράδυ, αποφεύγοντας το περίγραμμα των ματιών. Για επιπλέον άνεση και αποτελεσματικότητα, απλώστε σε αφθονία το βράδυ, έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μάσκα νύχτας.

Οι ερευνητές της Cosmétique Végétale® έχουν συνδυάσει τη λεβάντα, γνωστή για τις καταπραϋντικές και προστατευτικές της ικανότητες, με το Shea Butter, επιλεγμένο για τις εξαιρετικές θρεπτικές του ιδιότητες. ® Εμπορικό σήμα καταχωρισμένο από τη Yves Rocher στη Γαλλία.

Απλώστε 1-2 φορές την εβδομάδα σε στεγνά χέρια. Κάντε μασάζ και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μην εφαρμόζετε σε ερεθισμένο δέρμα ή δέρμα.

Σύμβολο σοφίας και γαλήνης, το Lotus Flower θεωρείται ιερό στην Ινδία από την αρχαιότητα. Ο Yves Rocher επέλεξε να το συνδυάσει με το αιθέριο έλαιο της Salvia, παραδοσιακά γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Οι νότες μόσχου συνδυάζονται ιδανικά με τη λεπτή φρεσκάδα του λουλουδιού Lotus για μια στιγμή γαλήνης και χαλάρωσης.

Απλώστε στο δέρμα δύο φορές την εβδομάδα. Αφήστε για 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε την περίσσεια με δίσκο καθαρισμού.

Αυτό το λάδι καθαρισμού αφαιρεί ίχνη μακιγιάζ, ακόμη και αδιάβροχο, χωρίς να αφήνει λιπαρό φινίρισμα.Η βελούδινη υφή του καταπραΰνει και θρέφει το δέρμα.ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΤΦόρμουλα ελεγμένη υπό δερματολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο.Προϊόν προσαρμοσμένο σε ευαίσθητα δέρματα και μάτια.Χωρίς σιλικόνη, αλκοόλ, άρωμα και ορυκτέλαιο.Φόρμουλα...

Το μικκυλιακό νερό για ευαίσθητο δέρμα καθαρίζει αποτελεσματικά και αφαιρεί τις ατέλειες του μακιγιάζ και του δέρματος. Μετά τη χρήση του, το δέρμα ανακτά την άνεσή του. Κατάλληλο για τον καθαρισμό του δέρματος, των ματιών και των χειλιών.


Newsletter

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu